Goudse kaasballetjes -960-

Print Friendly, PDF & Email

 

Afdrukken

Goudse kaasballetjes -960-

Porties 30 hapjes

Ingredienten

  • 300 g kaas Goudse
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 20 g water
  • 12 g bakpoeder
  • peper zwarte
  • 1 eetlepel mosterd optioneel, grove
  • 1 eetlepel tomaatjes gedroogde in stukjes, optioneel
  • 2 eetlepels olijven in stukjes, optioneel
  • 2 theelepels kruiden gedroogde, optioneel
  • 1 eetlepel kruiden verse, optioneel

Instructies

  • Zeef de bloem met de bakpoeder, voeg er de kaas aan toe en strooi er wat peper over.
  • Klop de eieren los met het water en schud dit bij de droge ingrediënten. Kneed hiervan kort een samenhangend deeg.
  • Rol balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze opzij op bord met een stukje plasticfolie.
  • Dek de Goudse kaasballetjes af met plasticfolie zet in koeling of vriezer tot je ze wil gaan frituren.
  • Verhit zonnebloemolie of de frituurpan tot 175 graden. Frituur de kaasballetjes hierin tot ze mooi goudbruin zijn. Hou er rekening mee dat ze iets opzwellen dus doe er niet te veel ineens in de pan.
  • De Goudse kaasballetjes zijn koud ook erg lekker. Warm ze echter niet opnieuw in de olie op want dan zuigen ze erg veel vet op. Wil je ze verwarmen neem dan de oven.

Notities

Echter, vers gebakken zijn de Goudse kaasballetjes het lekkerst. https://lekkertafelen.nl/recepten/hapjes/goudse-kaasballetjes/