Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Citroen mousse
Porties
6
Ingredienten
5
eidooiers
100
g
suiker
fijne
1
dl
water
70
g
suiker
fijne
3
citroenen
sap van
2
blaadjes
gelatine
5
dl
room
opklop
weinig
coulis
van rode vruchten
blaadjes
munt
Instructies
De vijf eidooiers en de 100g fijne suiker worden tot een vaste ruban opgeklopt.
Het water en het citroensap worden samen met de 70g suiker opgewarmd.
De geweekte gelatinne blaadjes toevoegen en dit zo snel mogelijk koud laten worden om dan bij de ruban te voegen.
De room opkloppen tot ongeveer 3/4 om daarna alles goed te mengen.
Bediening
In een glas een weinig coulis van rode vruchten doen en daar de citroenmousse inspuiten.
Men werkt af met een blaadje verse munt.
Notities
De gelatine blaadjes altijd weken. Men voegt de geweekte blaadjes altijd bij een warme massa anders heeft het geen nut.