Blini parmaham en gerookte zalm
Porties 40 blinis
Ingredienten
- 40 blinis
- 85 g bloem patisserie
- 85 g boekweitmeel
- 10 g gist verse
- 25 cl melk
- 2 eieren wit en geel apart
- Snuifje zout
- boter
- sneetjes parmaham
- 1 mango
- room opklop
- sneetjes zalm gerookte
- wat zure room
- 1 soeplepel mierikswortel
Instructies
- Men zeeft de beide meelsoorten boven een mengkom , men warmt een beetje melk juist om de gist te smelten (niet te warm daar anders de gist niet werkt) , mengen met de bloem de rest van de melk, de eidooiers en een snuifje zout . Dit alles een ½ uurtje laten rusten en dan mengen met het opgeklopt eiwit.
- In een anti kleef pan mooie rondjes bakken met een doorsnee van ongeveer een 5 cm (naargelang de grote van onze mond). Op een rooster laten afkoelen.
- .
- Eerste beleg
- De mango schillen en ontdoen van zijn pit. De helft pureren en de andere helft in dobbelsteentjes snijden.
- Room opkloppen, mengen met de puree, op een blini smeren, daar wat mango blokjes op en daarop een roosje van de parmaham.
- Tweede beleg
- De zure room mengen met de merikswortel, op de blini strijken, een sneetje zalm erop en afwerken met een blaadje waterkers.