Lam met humus *
Porties 4 personen
Ingredienten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui cutter, superfijn gehakt
- 650 g lamsschouder zonder been in grote stukjes gesneden
- 2,5 cm gember fijn geraspt
- 2 teentjes look fijn gehakt
- 1/2 theelepel chili poeder
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel koriander poeder
- 2 theelepel komijnpoeder
- pezo
- 200 g tomaten gehakt
- 150 ml water
- 100 g Griekse yoghurt
- ___Garnituur
- 450 g humus
- koriander verse, gehakt
Instructies
- Verhit de olie in een pan
- Fruit er de ui gedurende 3-4 minuten , zacht glazend
- Voeg er het lam stukje per stukje
- Fruit alles al roerend gedurende 10 minuten tot alles licht bruin gebakken is
- Voeg er de gember, en de kruiden aan toe.
- Af en toe doorroeren tot de stukjes lam een korst van kruiden krijgt.
- Voeg er de tomaten en het water aan toe
- Kook gedurende 30 minuten al roerend tot het lam mals is.
- Neem van het vuur en voeg de yoghurt er aan toe.
- Serveer en breng de humus en de koriander er boven op.