Archieven

Irish-coffecream met baileys in glas. -812-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Irish-coffecream met baileys in glas. -812-
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Irish-coffecream met baileys in glas. -812-
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Ingrediënten
Créme van koffie en baileys
Papierdun koffiekoekje
Porties:
Instructies
Voorbereiding
  1. Gelatine weken
  2. Klop de 375 g room tot zachte pieken en zet in de koelkast
  3. Weeg alle ingrediënten af en zet alles per bereiding klaar.
Créme van koffie en baileys
  1. Laat water en suiker karameliseren
  2. Vioeg er de room en de sterke koffie aan toe.
  3. Laat lichtjes koken
Irisch coffeecream
  1. Laat de melk koken
  2. Klop intussen de eidooiers met de suiker (ruban)
  3. Giet de melk op de ruban en bind op het vuur (porter à la nappe)
  4. Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes, de koffie-essence en whisky toe. Laat afkoelen
  5. Voeg als het mengsel wat afgekoeld is de geslagen room toe.
Papierdun koffiekoekje
  1. Laat water en suiker goed koken en laat afkoelen tot 70° C
  2. Voeg er de oploskoffie aan toe en meng
  3. Voeg er de gezeefde bloem en poedersuiker aan toe.
  4. Voeg op het einde het eiwit toe (goed mengen en mixen)
  5. Strijk het beslag dun uit op een siliconenmat
  6. Bak in een voorverwarmde oven af op 170°C (5 minuten)
Afwerking
  1. Leg eerst een laagje créme van koffie onderaan het glaasje.
  2. Daarboven doe je de mousse van Irish coffee
  3. Werk af met het koekje.

Zeetong, gevulde met grijze garnalen, kruidenpuree en witte wijnsaus -811-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Zeetong, gevulde met grijze garnalen, kruidenpuree en witte wijnsaus -811-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zeetong, gevulde met grijze garnalen, kruidenpuree en witte wijnsaus -811-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Zeetong
Witte wijnsaus
Kruidenpuree
Porties: pers
Instructies
Bereiding zeetong
  1. Knip zorgvuldig het buitenste randje met de zijgraten van elke tong weg, verwijder de kop en kuit van de tong.
  2. Spoel de vissen onder de kraan en dep ze droog.
  3. Kruid de zeetong met peper en zout langs beide zijden
  4. Kleur de tongen in een anti-kleefpan met wat olie en boter. Vermijd dat de boter verbrandt.
  5. Leg de gekleurde tongen op een GN plaat en gaar verder in de oven op 175°C.
  6. Was en snij de prei fijn, stoof aan in wat boter en kruid.
  7. Fileer de zeetongen en vul ze met prei en garnalen
Aardappelpuree met groene kruiden
  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer.
  2. Voeg boter, melk, peper, zout en muskaatnoot toe. Meng met de fijn gehakte kruiden.
Witte wijnsaus
  1. Kook de wijn met de sjalot, peperkorrels en laurier in tot 1/2.
  2. Kook de room en de visfumet ook in tot 1/2
  3. Passeer de wijn door een puntzeef en voeg alles bij elkaar, kook nog wat verder in. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
  1. Nappeer de witte wijnsaus over de gevulde zeetong en plaats deze in de oven op 175°C een 6 tal min.

Chorizo, panna cotta -809-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Chorizo, panna cotta -809-
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Chorizo, panna cotta -809-
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Snijd van de chorizo zes dikke schijfjes.
  3. Doe de schijfjes chorizo samen met de room in een steelpannetje en breng aan de kook op het vuur.
  4. Haal van het vuur zodra de room begint te koken, dek af en laat 15 minuutjes trekken.
  5. Haal de stukjes chorizo uit de room en roer er de gelatine onder. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en enkele druppeltjes tabasco.
  6. Giet de geïnfuseerde room in glaasjes en zet ze minstens twee uur in de koelkast.
  7. Snijd de rest van de chorizo in kleine stukjes en bak krokant in een pan zonder vetstof.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Bestrooi de panna cotta met de krokante stukjes en werk af met fijngehakte peterselie.

Spiegeltaart van frambozen -803-

Spiegeltaart van frambozen -803-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Spiegeltaart van frambozen -803-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. ----Biscuit
  2. De eieren samen met de suiker en de bloem stevig opkloppen. eventueel verwarmen met de brander Uitstorten op een diepe bakplaat en afbakken, 180° +/- 15'
  3. ----Mousse van frambozen
  4. Duits schuim. Het eiwit machinaal stevig opkloppen en beetje bij beetje de bloemsuiker onderkloppen.
  5. De frambozenpuree met het Duits schuim en het citroensap vermengen.
  6. De room met de suiker half opkloppen en onder het mengsel spatelen.
  7. De geweekte gelatine blaadjes laten smelten in de kirsch (37°C) en eronder mengen.
  8. ----Sauseerstroop
  9. De suiker met het water laten koken en afkoelen, parfumeren met de kirsch.
  10. ----Spiegel van frambozen
  11. De suiker met het water laten koken en de geweekte gelatine blaadjes onder roeren. De suikerstroop laten afkoelen (37°C) en het sap van frambozen toevoegen.
  12. ----Opbouw van de taart
  13. De biscuit versnijden in lagen van 1 cm dikte, verkleinen zodat deze +/- 1 cm kleiner is dan de diameter van de inox-ring.
  14. Onderaan 1 laag biscuit aanbrengen en half opvullen met de mousse.
  15. Nog een laag biscuit aanbrengen en sausen met sauseerstroop.
  16. Aanvullen met de mousse tot +/- 3 mm van de bovenrand van de inox-ring.
  17. Laten opstijven in de koelkast.
  18. De taart bedekken met de spiegel van frambozen en laten opstijven.
  19. Ontvormen met een gasbrander.

Bloemkoolmousse met krokante serranoham -800-

Bloemkoolmousse met krokante serranoham -800-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Bloemkoolmousse met krokante serranoham -800-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en doe de roosjes in de blender samen met de room en een klontje boter.
  2. Kruid royaal met peper, zout en nootmuskaat en mix glad.
  3. Verdeel de bloemkoolmousse over verschillende glaasjes.
  4. Bak de serranoham krokant in een pan zonder vetstof of in de oven.
  5. Hak fijn en strooi over de bloemkoolmousse.
  6. Werk af met een takje groen.

Zalmterrine met gepeperde crème fraiche. -787-

Zalmterrine met gepeperde crème fraiche. -787-
Recept Afdrukken
Porties
12 pers
Porties
12 pers
Zalmterrine met gepeperde crème fraiche. -787-
Recept Afdrukken
Porties
12 pers
Porties
12 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Voorverwarm de oven 180°C en bekleed een cakevorm met rechte randen met bakpapier.
  2. Reserveer 1 takje dille om af te werken. Plaats resterende dille in de mengbeker en hak 15 sec. / snelheid 8. Doe over in een kom en zet opzij.
  3. Plaats zalm in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
  4. Voeg forel toe en hak 5 sec. / snelheid 5
  5. Voeg roomkaas, slagroom, eieren, zout en peper toe en mix 40 sec. / snelheid 4.
  6. Voeg opzij gezette gehakte dille toe in de mengbeker en mix 10 sec. / snelheid 3.
  7. Giet de helft van deze bereiding in de voorbereide bakvorm en maak glad met behulp van de spatel. Bedek met een laag van ong. 80 g gepelde rauwe scampi’s. Giet de bereiding over de scampi’s in de bakvorm en maak glad.
  8. Bedek de bakvorm met folie en bak gedurende 1 uur (180°C).
  9. Ondertussen, bak resterende 20 g scampi’s in wat olie op een matig vuur tot deze mooie roze kleuren. Zet vervolgens op om af te koelen.
  10. Laat de terrine in de bakvorm gedurende 10 minuten afkoelen en draai vervolgens om op een serveerschaal.
  11. Laat volledig afkoelen versier met de gebakken scampi’s en opzij gehouden dille.
  12. Reinig droog de mengbeker uit om de crème fraiche te maken.
  13. Gepeperde crème fraiche
  14. Plaats zure room, crème fraiche, groene peperkorrels, zout, citroensap en peper in de mengbeker en mix 20 sec./snelheid 4.
  15. Doe over in een sauskom en dien op samen met een sneetje van de zalmterrine.
  16. De instructies met tijd en snelheid zijn voor de gebruikers van een thermomix. Het mixen kan ook met een blender, de tijd van het blenden zal afhangen van het type toestel.

Beste uit de Noordzee -785-

Beste uit de Noordzee -785-
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Beste uit de Noordzee -785-
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men reinigt de aardappelen en koken deze in kokend gezouten water gaar. Afgieten, drogen en pureren. Boter, eidooiers, afkruiden en de fijn gehakte bieslook erbij. Met behulp van een spuitzak voorzien van een getande doei torentjes spuiten op een ingevette oven plaat
  2. Men verdeelt de vissen in vier gelijke stukken Kruiden deze en besprenkelen met wat witte wijn en water en pezo en 4 volledige langoustines
  3. De schaaldieren van hun pantser ontdoen en met deze een fond maken nl wat ui samen met de schelpen stoven, witte wijn erbij daarna water met visfumet
  4. De champignons van hun aarde verwijderen en in wat boter en weinig water gaar stoven (pezo)
  5. De vissen garen en hun sap bij de bouillon voegen deze eens laten opkoken. De room erbij en op een zacht vuur laten trekken. Door een zeef steken. Eeventueel wat binden en af smaken met citroensap en pezo
  6. Het langoustine vlees bakt men kort aan ( pezo )
  7. De champignons en de paddenstoelen mengt men met de saus
  8. Afwerking
  9. Men plaats de stukken vis in een diep bord samen met een mooi torentje hertoginnenaardappelen
  10. We naperen rijkelijk met de saus. Daar boven op wat garnalen We verdelen er de rest van de garnalen over en de langoustine. We werken af met zeekraal of een takje groen,

Clafoutis met courgetten en geitenkaas -783-

Clafoutis met courgetten en geitenkaas -783-
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Clafoutis met courgetten en geitenkaas -783-
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De oven op 200° voor verwarmen
  2. De bakvorm inboteren en bebloemen
  3. De courgettes reinigen en wassen Deze dan in mooie gelijke dobbelstenen snijden In een pan met olijf olie wat aanstoven
  4. De eieren in een mengschaal doen en mengen met kaas Daarna de bloem dan de room en dan de courgetten Op smaak brengen met peper zout en de Provençaalse kruiden
  5. Afbakken gedurende een 25-tal minuten
  6. Vedelen in spie’s en opdienen

Rode Poon Dugléré -769-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Rode Poon Dugléré
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Rode Poon Dugléré
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De vis verdelen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen.
  2. Kruiden met peper en zout, een weinig gehakte sjalotten en een beetje witte wijn.
  3. Bewaren in de koelkast en voor gebruik gaarstoven in een voorverwarmde oven
  4. De saus:
  5. De gehakte sjalotten aanstoven in een weinig boter zonder te kleuren, een beetje tomatenpasta toevoegen die men wat laat mee stoven om de zure smaak te verwijderen.
  6. Bevochtigen met witte wijn en laten aanstoven.
  7. De visfumet en de room toevoegen en dit wat laten trekken.
  8. Door een zeef steken en op smaak brengen en eventueel wat binden.
  9. De saus moet een roze-rode kleur hebben.
  10. De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in mooie dobbelsteentjes snijden die men op het laatste ogenblik bij de saus voegt en eens laat mee koken.
  11. De prei wassen en in julienne snijden.
  12. In gezouten water beetgaar stoven en in ijswater leggen om de kleur te behouden.
  13. Voor gebruik opwarmen met wat boter peper en zout
  14. De geschilde aardappelen in gezouten water gaarkoken.
  15. De gekookte aardappelen drogen, door een passe-vite steken en mengen met wat boter, peper zout, muskaatnoot en een eigeel.
  16. Spuit de puree in de vorm van een torentje en laat deze goudbruin kleuren in de oven.
  17. Wanneer de vis gaar is, wat kookjus aan de saus toevoegen en op het laatste moment een klontje boter en de gehakte peterselie.
Notities

Op een warm bord, in het midden de prei met de vis erop. Overgieten met de saus en bovenaan 1 à 2 torentjes puree

Fazantenfilet op Brabantse wijze, Fine champagne saus en gebakken aardappelen -768-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Fazantenfilet op Brabantse wijze, Fine champagne saus en gebakken aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Fazantenfilet op Brabantse wijze, Fine champagne saus en gebakken aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De filets aankleuren en kruiden. Voor het eigenlijke gebruik, worden ze dan in een voorverwarmde oven gaar gebakken gedurende een tiental minuten.
  2. Men reinigt het witloof en stooft dit gaar in een weinig vetstof en water. Afkruiden met peper en zout en een weinig suiker. Eens gaar, goed laten uitlekken om daarna in een pan goudbruin te bakken.
  3. De spruiten worden gereinigd en in kokend gezouten water gaar gekookt, waarna men deze onder stromend koud water verfrist om de mooie groene kleur te behouden.
  4. Men warmt ze op in boter waarin men wat ui en eventueel wat spek gestoofd heeft. Kruiden met peper zout en muskaatnoot.
  5. De saus: men stooft de sjalotjes en laat deze wat bruin kleuren, bevochtigen met kalfsfond, een weinig laten inkoken , daarna room aan toevoegen en een tiental minuten laat trekken op een zacht vuurtje. op het einde voegt men er de cognac en de ganzenlever aan toe, afsmaken en door een zeef steken.
Notities

Bediening Op een warm bord plaatst men onderaan de filets, die men met de saus nappeert. Bovenaan schikt men de groentjes en de aardappelen en men werkt af met wat gehakte peterselie.

Tips van de chef: Fine champagne heeft niets te maken met champagne maar is een cognac. Bij gebruik van sterke drank niet te veel gebruiken. Men kan altijd nog bijvoegen, het ongedaan maken van teveel is veel moeilijker. Groene groentjes altijd in kokend gezouten water gaar koken en direct afkoelen. Men mag ook niet te veel in één keer in het water doen daar deze anders te veel tijd nodig hebben om te garen en grijs uitslaan.

Bisque van garnalen -766-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Bisque van garnalen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Bisque van garnalen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Pel voor de afwerking 200 g garnalen, bewaar de pellen
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie tot alles mooi kleurt.
  3. Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie,tijm en laurier toe en laat nog enkele minuten stoven.
  4. Voeg 400 g ongepelde garnalen, de pellen, de pastis,saffraan, cayennepeper en 1.2 l water toe.
  5. Roer goed om en laat 20 min onder deksel garen op een laag vuur.
  6. Verwijder het takje tijm en de laurier. Mix de soep en passeer door zeef.
  7. Warm de bisque weer op. Klop room lobbig en serveer met de gepelde garnalen en wat peterselie.

Orloff gebraad, erwtjes op zijn frans en gebakken aardappelen -751-

Orloff gebraad, erwtjes op zijn frans en gebakken aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Orloff gebraad, erwtjes op zijn frans en gebakken aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Het gebraad kruiden, aankleuren en afbakken in de oven ,ongeveer 3/4 van een uur per kg, Laten afkoelen en in fijne sneetjes snijden
  2. De champignons en een sjalotje fijn cutteren en aanstoven in boter en op smaak brengen met peso en muskaatnoot
  3. Een bechamel saus maken en er de gemalen kaas aan toevoegen (mornay saus) Een weinig van de saus onder de champignons mengen
  4. Men maak als volgt een torentje: Eerst een schijfje vlees daarop de champignons pasta en een sneetje ham terug vlees enz.…. na gewenste hoogte Dit met de bechamel saus naperen. Wat kaas erop en in een voorverwarmde oven warmen en gratineren
  5. De kleine uitjes uitzweten in boter. Na gaarheid de erwtjes toe voegen met een weinig kippen bouillon. Voor het opdienen er de fijn versnipperde sla onder mengen. Af smaken
  6. De aardappeltjes in een warme oven afbakken
  7. Een demi glacé maken (sjalot rode wijn en kalfsfond )
Notities

Op een warm bord schikt men bovenaan de aardappelen en de erwtjes
Onderaan lepelt men wat vleessaus en daarop het torentje gegratineerd vlees

Kalfsniertjes op mijn wijze -744-

Kalfsniertjes op mijn wijze
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Kalfsniertjes op mijn wijze
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Pel de niertjes. Goed af spoelen onder stromend water, daarna eventjes in koud water weken (10 minuten). Deze dan in de lengte door snijden en zoveel mogelijk wit verwijderen
  2. De ui fijn versnijden. De dragon grof hakken De champignons in kwartjes verdelen en deze mooi in boter kleuren
  3. De niertjes aan kleuren in een hete pan met boter en daarna een tiental minuten laten sudderen Kruiden met peper en zout
  4. De niertjes verwijderen en de pan met de Madeira wijn deglaceren en daarna bevochtigen met de gevogelte fond. Eens laten opkoken en daarna door een fijne zeef steken
  5. Alles terug in de pan doen de niertjes erbij terug aan de kook brengen. De room en de garnituren toevoegen nog wat laten sudderen af smaken Eventueel een weinig binden
  6. Opdienen op een warm bord met rijst of gebakken aardappels

Mini taartjes met pittige chorizo. -733-

Mini taartjes met pittige chorizo.
Recept Afdrukken
Porties
max 15 hapjes
Porties
max 15 hapjes
Mini taartjes met pittige chorizo.
Recept Afdrukken
Porties
max 15 hapjes
Porties
max 15 hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
Instructies
  1. Men mengt de eieren met de room en de kaas
  2. Het sjalotje en de pijpajuin snijdt men in fijne stukjes
  3. De zongedroogde tomaat in een julienne
  4. De worst snijdt men in mooie niet te grote blokjes
  5. Dit alles stooft men een weinig niet plat maar zekers beetgaar
  6. Daarna mengt men dit voorzichtig door de eieren en smaken af opgelet de chorizo is pikant
  7. De bakvorm smeren we in met boter
  8. Men bekleed de vormpjes met bladerdeeg
  9. Vullen deze een ¾ met het vulsel en bakken deze in een voorverwarmde oven gedurende een 20 minuten op 180°
Notities

Worden als aperohapjes lauw opgediend

Valentijns gebak -728-

Valentijns gebak
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Valentijns gebak
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. _________Voor de biscuit
  2. De eieren samen met de suiker en vanille opkloppen tot we een witgele brij bekomen
  3. De gezeefde bloem er beetje bij beetje voorzichtig onder spatelen
  4. Dit in de geboterde vorm doen en afbakken in een voor verwarmde oven op 2oo ° gedurende een 30 tal minuten
  5. _______Voor de afwerking
  6. De ananas in stukjes snijden en het sap wat inkoken en mengen met de gekozen drank
  7. De slagroom met de suiker opkloppen
  8. De koek in 2 snijden en de onderste laag besprenkelen met de jus. De stukjes ananas verdelen en bestrijken met de room
  9. Het bovenste gedeelte eveneens besprenkelen en terug op de onderste plaatsen
  10. De koek in smeren met de room en afwerken met schilfers chocolade en hartjes

Lamskoteletjes met groentjes en gratin aardappelen -719-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Lamskoteletjes met groentjes en gratin aardappelen
Recept Afdrukken
Lamskoteletjes met groentjes en gratin aardappelen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men reinigt het vlees door de vliezen en wat vet te verwijderen en men bakt het vlees op zijn geheel . Of men snijdt al de koteletjes en men bakt het vlees voor het opdienen . Het vlees kruidt men met peper zout en wat look.
  2. De saus bereidt men als volgt: men reinigt de sjalot en de look en snijdt deze in kleine stukjes die men in wat boter aanstooft. Als deze een beetje gekleurd zijn, wat honing erbij en daarna blussen met de witte wijn. Voeg er de kruiden aan toe en laat dit alles een weinig stoven. Men bevochtigt met de fond en laat dit een tijdje trekken. Daarna steekt men dit door een zeef, men brengt op smaak en werkt af met een klontje boter.
  3. De aardappelen kookt men, na ze gewassen te hebben, in de schil af in gezouten water. Als ze drie vierde gaar zijn giet men ze af en pelt men de aardappelen, waarna men ze in schijven van een halve centimeter snijdt. Men botert een vuurvaste oven schotel in en legt er een beetje gehakte look in, daarop een laagje aardappelen dat men kruidt met peper, zout, muskaat, wat gruyère en een weinig look. Zo maakt men enkele lagen, die men overgiet met wat room. Afbakken in een voorverwarmde oven .
  4. Groentjes maakt men naar keuze klaar en men zorgt ervoor dat ze goed afgesmaakt zijn voor het opdienen.
Notities

Als groenten kan men verscheidene soorten gebruiken zoals boontjes eventueel met wat spek omwikkeld, bloemkool en broccoli, worteltjes witloof een tomaatje in de oven gebakken of opgevuld met bv courgettes of een savooi kool enz. …
Indien men het vlees in zijn geheel laat, dan bakt men dit af in een hete oven 180 graden(na eerst aangekleurd te hebben) een tiental minuten, naargelang de dikte van het vlees. Het resultaat moet mooi rosé zijn. Het vlees heeft ook een betere smaak als men het na het bakken wat laat rusten zodat de sappen terug in het vlees trekken en niet op uw snijplank liggen.

 

Erwtenmousse met gerookt spek -716-

Erwtenmousse met gerookt spek
Recept Afdrukken
Porties
8 lepeltjes
Porties
8 lepeltjes
Erwtenmousse met gerookt spek
Recept Afdrukken
Porties
8 lepeltjes
Porties
8 lepeltjes
Ingrediënten
Porties: lepeltjes
Instructies
  1. Laat de erwtjes enkele minuten koken in gezouten water.
  2. Dompel ze onmiddellijk in ijskoud water om ze een mooie groene kleur te laten houden
  3. Laat goed uitlekken.
  4. Doe de erwtjes met de room en de muntblaadjes in de blender en pureer ze.
  5. Kruid af naar wens met pezo.
  6. Het fijn gerookt ontbijtspek in de oven laten drogen en dan verkruimelen
  7. Serveer de erwtenmousse op een hapjeslepel. voeg de crumble van gerookt spek aan toe en wek af met een blaadje munt.

Zeebaarsfilet op vel gebakken met zee groenten, zurkelpuree en Nouilly Prat -713-

Zeebaarsfilet op vel gebakken met zee groenten, zurkelpuree en Nouilly Prat
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zeebaarsfilet op vel gebakken met zee groenten, zurkelpuree en Nouilly Prat
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De vis wordt gekruid en op zijn vel gebakken die dan opgediend wordt met de velkant naar boven en niet genapeerd wordt met de saus
  2. De aardappelen garen in kokend gezouten water en daarna pureren af smaken met peper zout en muskaatnoot boter en wat room op het laatste moment voegt men er de zurkel bij
  3. De saus
  4. Sjalotten fijn snijden en deze stoven in boter zonder te kleuren bevochtigen witte wijn (1glas) wat laten inkoken en een scheutje Nouilly toevoegen daarna de visfumet (1glas)en terug een weinig inkoken
  5. Tenslotte de room (1 glas) en op een zacht vuurtje laten trekken eventueel binden door een zeef steken op smaak brengen en afwerken met een noot boter
  6. De zee groenten mengen en op het laatste ogenblik gaarbakken zonder te kleuren kruiden enkel met peper want de zee is al zout genoeg
  7. Op een warm bord plaatst men de groentjes en daarnaast de vis rondom saus en een mooie quenelle van de puree
  8. Eventueel als extra enkele kleine tomaten blokjes over de vis

Chocolademousse met whisky geparfumeerd -711-

Chocolademousse, met whisky geparfumeerd
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Chocolademousse, met whisky geparfumeerd
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De chocolade smelten au bain Marie.
  2. De eidooiers samen met de bloemsuiker wit opkloppen tot men een witte massa heeft.
  3. De room ¾ opkloppen.
  4. De eiwitten opkloppen.
  5. De gesmolten chocolade mengen met de eiwitten, de room en de whisky.
  6. In de koelkast in glaasjes laten opstijven.
Notities

Op een klein bord met een dentelle en eventueel met een toefje room afwerken.

Grietfilet, gebakken op een bedje van witloofsliertjes met puree met notensla en gedroogde tomaten -703-

Grietfilet, gebakken op een bedje van witloofsliertjes met puree met notensla en gedroogde tomaten
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Grietfilet, gebakken op een bedje van witloofsliertjes met puree met notensla en gedroogde tomaten
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Men schilt de aardappelen en koken die in kokend gezouten water gaar, afgieten, bloemen en door een passe-vitte steken.
  2. Afwerken met pezo en nootmuskaat, de olie van de gedroogde tomaten plus de in stukken gesneden tomaten en de grof gesneden notensla en een weinig room.
  3. Dit alles warm houden voor gebruik.
  4. De vis wentelen in een weinig bloem, kruiden met pezo en kleuren in een pan met wat boter en olijfolie.
  5. Verder garen in de oven.
  6. De jus deglaceert men met een weinig citroensap
  7. Voor het opdienen een beetje gehakte peterselie aan toe voegen.
Notities

Men schikt de puree in een ronde vorm op een warm plat bord, de vis er mooi naast en naperen met een beetje bakjus.

Zalmkroket podjolski zachte currysaus -696-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Zalmkroket podjolski zachte currysaus
Recept Afdrukken
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Zalmkroket podjolski zachte currysaus
Recept Afdrukken
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Ingrediënten