Kalfszwezerik met jonagold en zachte kerrie
Porties 10
Ingredienten
- 350 g zwezerik
- 1 selder Groene
- 1 ui
- 1 wortel dikke
- 1 lr room kwart
- 2 appelen jonagold
- currypoeder
Instructions
- Breng 2 liter water aan de kook met de gewassen selder, wortel en ui (in grote stukken gesneden).
- Voeg 1 soeplepel zout toe en enkele flinke draaien van de pepermolen.
- Blancheer dan de zwezerik gedurende ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
- Haal deze eruit en laat afkoelen.
- Kuis de zwezeriken en ontdoe hen van alle vliesjes met een mesje.
- Snij de koude zwezerik en de appels in een gelijke brunoise.
- Neem een kwart liter van het kookvocht en een kwart liter room en laat even inkoken.
- Voeg een kleine lepel kerrie toe.
- Voeg tijdens het koken de brunoise toe en dien warm op