Zalm. Lauw slaatje van zalm met bloedzurkel
Porties 6
Ingredienten
- 1 salade goene frisé
- 1 krulsla rode
- 200 g bloedzurkel of andere zurkel
- 700 g zalm gefileerde zonder vel
- olijfolie
- balsamico azijn
- 1 botje bieslook
- 1/2 l fruitsap
- 100 g rode biet scheutjes.
Instructies
- Was de salades zorgvuldig en laat ze uitlekken. Was de bloedzurkel.
- Verdeel de zalm in 18 gelijke stukken.
- Bak de zalm aan in olijfolie met peper, zout en wat cayennepeper op een zacht vuurtje gedurende een vijftal minuten.
- Neem van het vuur en hou de zalm warm.
- Meng de salade en verdeel ze in het midden van elk bord.
- Leg hieronder 3 blaadjes bloedzurkel.
- Breng het fruitsap aan de kook (ev. Maïzena toevoegen) en voeg hierbij wat olijfolie (niet laten meekoken) en een beetje balsamicoazijn.
- Leg de lauwe stukjes zalm (3 per persoon) rond de salade.
- Werk af met de lauwe vinaigrette en wat peper van de molen.
- Versier met wat scheutjes