Fazant. roulade met Brabants grondwitloof
Porties 8
Ingredienten
- 8 fazant filets
- 1 kg gehakt mager
- 5 eiwitten
- 1/2 l room
- 1 koffielepel truffelolie
- 100 g paneermeel
- 200 g spek reepjes
- 1 kool groene
- 8 struikjes witloof
- 300 g veenbessen
- 150 g suiker
- 8 aardappelen dikke
- 1 teentje look
- 200 g kaas gemalen
- _______Saus:
- 1/2 l wildfond
- 2 dl room
- cognac
- 100 g boter
Instructies
- Ontdoe de filets van hun vel en snij ze in plakjes van een halve centimeter.
- Meng het gehakt, eiwit, paneermeel en truffelolie en breng op smaak.
- Voeg hierbij de room tot een homogene massa en hou deze farce (vulsel) koel.
- Gaar het witloof in wat boter met water en een scheutje citroensap.
- Maak de bladeren van de kool los en blancheer ze in kokend water.
- Verfris ze in koud water.
- Snij het hart van de kool in julienne en blancheer ze.
- Was en schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 0,5 cm. en kook ze in de room met een teentje look en wat zout.
- Haal ze na 15 minuten uit de room en schik ze in een ovenpan.
- Oversaus met wat room en bestrooi met kaas.
- Bak verder in de oven van 180°C gedurende 15 minuten.
- Op plastiekfolie de geblancheerde koolbladeren openleggen.
- Schik hierop de schijfjes fazantfilet strak tegen elkaar.
- Bestrijk met de farce en rol dit nu op tot een roulade van 8 cm. doorsnede.
- Stoom deze gedurende 45 minuten.
- Bak de witloof in wat boter en karameliseer eventueel met wat suiker.
- Zet de veenbessen op een zacht vuur met de suiker en een scheutje water.
- Bak de spekjes en voeg de julienne van de kook toe.
- Zet de fond, room en scheut Cognac op en laat wat inkoken. Monteer met boter.
- Schik de julienne van kool en spek onderaan. Leg hierop een stuk van de roulade.
- Garneer met witloof, veenbessen en gratin. Oversaus het vlees.