Varkenshaasje met zoete aardappel en ananasparfum -066-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Varkenshaasje met zoete aardappel en ananasparfum

Porties 8

Ingredienten

  • 2 kg varkenshaasje
  • 3 aardappelen grote zoete
  • 1 ananas
  • 1 limoen
  • 2 courgette gele en groene
  • ____Saus:
  • 1/2 l bruine fond
  • 1 dl room
  • 100 g boter
  • 50 g suiker

Instructies

  • Kuis de varkensfilet op en kleur hem in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Bak hem vervolgens verder af in de oven op 180°C gedurende een 12-tal minuten.
  • Draai de courgettes in vormen van 4 cm. en pocheer ze even (2min.) in kokend gezouten water. Schrik ze dan in ijswater.
  • Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in schijfjes van 0.5 cm.
  • Laat deze ook 2 minuten garen in kokend water en schrik ze eveneens in ijswater.
  • Snij de ananas zonder schil in plakken van 1 cm. (8x).
  • Bak ze even aan in wat boter en karameliseer ze.
  • Laat de fond opkoken en voeg de room toe.
  • Doe er de rest van de ananas bij en mix even de saus, monteer daarna met boter.

Notities

Leg de ananasschijf in het midden van het bord en schik er de zoete aardappel op. Leg hierop 3 stukjes vlees. Leg de gedraaide courgettes in wat boter, peper en zout en schik ze in waaiervorm rond het vlees. Napeer met de saus rondom. Rasp nog even de limoen hierop.