Kabeljauwhaasje Dugléré – Prei en Puree van Karnemelk
Porties 4personen
Ingredienten
600gkabeljauwfilet
boter
sjalotten
4tomaat
preiWit van
peterselie
bieslook
aardappelen
azijnwitte
200groom 20%
tomatenpuree
1glas witte wijn
Karnemelk
olijfolie
maïzenaexpress wit
visfumet
Instructies
De vis verdelen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen.
Kruiden met peper en zout, een weinig gehakte sjalotten en een beetje witte wijn.
Bewaren in de koelkast en voor gebruik gaarstoven in een voorverwarmde oven.
De saus:
De gehakte sjalotten aanstoven in een weinig boter zonder te kleuren, een beetje tomatenpasta toevoegen die men wat laat mee stoven om de zure smaak te verwijderen.
Bevochtigen met witte wijn en laten aanstoven.
De visfumet en de room toevoegen en dit wat laten trekken.Door een zeef steken en op smaak brengen en eventueel wat binden.
De saus moet een roze-rode kleur hebben.
De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in mooie dobbelsteentjes snijden die men op het laatste ogenblik bij de saus voegt en eens laat mee koken.
De prei wassen en in julienne snijden, in gezouten water beetgaar stoven en in ijswater leggen om de kleur te behouden.
Voor gebruik opwarmen met wat boter peper en zout
De geschilde aardappelen in gezouten water gaarkoken.
De gekookte aardappelen drogen, door een passe-vite steken, karnemelk toevoegen en mengen met wat boter, peper zout, muskaatnoot en een eigeel.
Spuit de puree in de vorm van een torentje en laat deze goudbruin kleuren in de oven.
Wanneer de vis gaar is, wat kookjus aan de saus toevoegen en op het laatste moment een klontje boter en de gehakte peterselie.
Notities
Bediening: Op een warm bord.In het midden de prei met de vis erop.Overgieten met de saus en bovenaan 1 à 2 torentjes puree.