Zeetongreepjes, gefrituurd met sushi
Porties 4
Ingredienten
- 2 tongen +/- 3 kg, gefileerde
- wat broodkruim of paneermeel
- maanzaad nori
- 200 g Sushirijst basmati
- 1 paprika rode
- 1 paprika gele
- 1 avocado
- 100 g erwtjes
- 2 eiwitten
- __Saus:
- 1 dl visfumet
- 0,5 dl room inkoken en monteren
- 4 blaadjes sushi
Instructies
- Snij de filets in sliertjes en wentel ze in het paneermeel en maanzaad.
- Kook de rijst.
- Blancheer de groentjes na ze in brunoise gesneden te hebben.
- Rol de groenten met de rijst in de blaadjes en hou ze warm.
- Fruit de filets in de frituurpan (3-tal min.).
- Snij de sushi schuin door en schik ze op het bord.
- Leg er de gefrituurde filets naast en napeer met de saus rondom.
- Versier met een takje dille.