Mechelse koekoek
Porties 4
Ingredienten
- 4 kip koekoekfilets
- 2 eieren
- 2 dl room
- 50 g pijnboompitten
- 1 soeplepel kervel gehakte
- 2 courgette gele en groene
- 4 wortelen jonge
- 2 aardappelen zoete
- 4 dl bisque d'homard
- 0,5 dl room
- 100 g boter
- olijfolie
Instructies
- Roerbak de eitjes met room en gesauteerde pijnboompitten.
- Voeg er de truffelolie en kervel bij.
- Laat wat afkoelen.
- Maak een inkeping in filets en vul deze of met farce(roerei).
- Leg de filets op een beboterde ovenplaat en bak af op 185°C gedurende een 20-tal minuten.
- Kruid met cayennepeper.
- Pocheer intussen de groenten.
- Snij de aardappelen in schijfjes en kook ze heel kort.
- Schik de schijfjes aardappel in het midden van het bord en leg er de filet in waaiervorm overheen.
- Sauteer de groenten in olijfolie en kruid ze.
- Schik de groenten er omheen.
- Laat bisque, room inkoken en monteer.
- Oversaus het filetstuk en werk af met peterselie.