Fruitgratin met peperkoekijs
Porties 10
Ingredienten
- 2 kiwi's
- 1/2 ananas
- 2 appelen
- 1 meloen
- 2 sinaasappelen
- 2 bananen
- ijs
- 1 l melk
- 2 vanillestokken
- 8 eieren
- 150 g suiker
- 6 sneden peperkoek
- ________sabayon
- 4 eigelen
- 8 eierdoppen witte wijn
- 4 eierdoppen suiker
- 0,5 l room opgeklopte
Instructies
- De eigelen opkloppen met de suiker, ondertussen de melk met de vanillestokken aan de kook brengen.
- De kokende melk over de eiermassa gieten en het geheel binden op het vuur onder een temperatuur van 70°C.
- Het geheel laten afkoelen met de peperkoeksneetjes en afdraaien in een roomijsmachine.
- Sabayon
- Al de ingrediënten behalve de halfopgeklopte room samen vermengen en tot een luchtige massa op het vuur opkloppen.
- Al roerend afkoelen en bij afkoeling de opgeklopte room onderroeren.
- Afwerking
- Het versneden fruit op de bodem van het bord leggen en napperen met de gekoelde sabayon.
- Met behulp van een bunsenbrandertje de volledige oppervlakte gratineren en afwerken met een bolletje peperkoekijs.