Gebakken zalm met erwten risotto en gekonfijte tomaten
Porties 4pers
Ingredienten
uifijn gesneden
olijfolie
1dlwitte wijn
1,5lfondgevogelte
200gerwten diepvries of indien mogelijk verse
500gzalm stukken
boter
pezo
1,5dlroom
60gParmezangemalen
2koppen rijstrisotto
Instructies
Enkele gekonfijte tomaten op olie en wat platte peterselie.De zalm kruiden met peper en zout en aan kleuren in een pan met boter en wat olie Verder laten garen in een hete oven (roze)De fijn gehakte ui in olijfolie aan stoven en en de rijst toevoegen.Laten stoven totdat de rijst vettig wordtDaarna voegt men er de witte wijn bijWanneer deze kookt voegt men er wat fond toe en laat deze op een zacht vuurtje garen. Als de fond bijna ingekookt is doet men er terug fond bij tot de rijst gaar is maar niet droog.De erwtjes stoven in wat boter en de helft fijn mixenOp het laatste voegt men er de erwten puree en de ganse erwtjes bij de rijstWat room erbij en de gemalen kaas eronder mengen ,alles af smakenBediening :In een warm diep bord plaatst men de rijstErrond de grof gehakte tomaten en de peterselie Op de rijst de zalm en afwerken met een mooi takje platte peterselie