Varkenhaasje met Pineau de Charentes
Porties 4
Ingredienten
- 800 g varken haasje
- 400 g druiven zonder pitten in blik
- 1,5 dl Pineau de Charentes
- 0,5 dl room
- boter
- paprikapoeder.
- cayennepeper
Instructies
- Schik het varkenshaasje in een beboterde ovenschaal en schik op het vlees 2 eetlepels boter in nootjes.
- Laat 10 minuutjes kleuren in de voorverwarmende oven 250°C.
- Voeg 1,5 dl. druivensap uit het blik toe en kruid het vlees met peper en zout.
- Verlaag de temperatuur tot 190°C en laat het vlees 20 à 25 minuten verder bakken.
- Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven, terwijl u de saus afwerkt.
- Maak het braadvocht los met 1,5 dl. Pineau en giet over in een kookpan.
- Laat 2 minuten hevig koken, voeg nog 0,5 dl. druivensap bij alsook de room.
- Bind de saus en doe er de uitgelekte druiven bij.
- Laat nog even opwarmen en kruid met een flinke snuif paprikapoeder en wat cayennepeper.
- Geef er kroketjes of hertoginnenaardappeltjes bij.