Schik het varkenshaasje in een beboterde ovenschaal en schik op het vlees 2 eetlepels boter in nootjes.
Laat 10 minuutjes kleuren in de voorverwarmende oven 250°C.
Voeg 1,5 dl. druivensap uit het blik toe en kruid het vlees met peper en zout.
Verlaag de temperatuur tot 190°C en laat het vlees 20 à 25 minuten verder bakken.
Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven, terwijl u de saus afwerkt.
Maak het braadvocht los met 1,5 dl. Pineau en giet over in een kookpan.
Laat 2 minuten hevig koken, voeg nog 0,5 dl. druivensap bij alsook de room.
Bind de saus en doe er de uitgelekte druiven bij.
Laat nog even opwarmen en kruid met een flinke snuif paprikapoeder en wat cayennepeper.
Geef er kroketjes of hertoginnenaardappeltjes bij.