Kastanje, mousse met chocoladesausje
Porties 6
Ingredienten
- 350 g kastanjepuree uit blik
- 1/2 liter room Opklop
- 150 g vanille suiker
- 5 blaadjes gelatine
- 1 dl room
- _Voor de saus
- 250 g chocolade
- 100 g suiker
- 3 dl water
Instructies
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- Warm de dl room op en los hierin de blaadjes gelatine op.
- Voeg 1 dl room toe aan de kastanjepuree en laat het geheel loskloppen in de keukenrobot.
- Klop de overige room op met de vanillesuiker en voeg dit aan de puree, laat opstijven in de koelkast, of zet in porties in de koelkast.
- Voor de saus: breng het water en de suiker aan de kook en voeg hierbij de chocolade, laat smelten op zacht vuur.
- Door het gebruik van water ipv room of melk voorkomt men dat de saus snel zal zuur worden.
- Schik de porties op het bord, of maak er een quenelle van.
- Doe een beetje lauwe chocoladesaus rond.
- Men kan dit eventueel garneren met gekonfijte kastanjes of wat geroosterde amandelschilfers.
- Opmerking
- Voor eventuele tulpjes: 220 gr boter; 350 gr suiker; 300gr eiwit; 250 gr bloem.
- Meng dit geheel zeer krachtig in een diepe kom en laat even rusten.
- Maak op een beboterde plaat cirkels met het deeg van 123 cm diameter.
- Bak ze af in een oven van 210°.
- Steek ze met het palet van de plaat en plaats ze in een tasje om zo de vorm van een tulpje te verkrijgen.
- Men kan dan eventueel hierin