Piepkuiken met hazelnoot en tagliatelle
Porties 10
Ingredienten
- 10 piepkuikens van 300g
- 250 g hazelnootjes
- 15 cl cognac
- 1/2 l kippenbouillon
- 1/4 l room
- 4 sjalotten
- 250 g boter
- tagliatelle
Instructies
- Kruid de kuikens en bak ze verder af in een kom tot ze goudgeel zijn.
- Voeg de versnipperde sjalot en de hazelnoten toe en laat even meestoven.
- Flambeer met de cognac en blus met de bouillon en de room.
- Haal de kuikens uit en bak verder in de oven op 200°C gedurende 20 min..
- Laat de saus even doorkoken en reduceren.
- Plaats even de mixer om de hazelnoten te pureren.
- Giet door een puntzeef en monteer met boter.
- Kruid bij indien nodig.
- Kook de pasta beetgaar in kokend water en hou ze warm.
- Haal de kuikens uit de oven en halveer ze. Haal het borstbeen weg.
- Leg de pasta op het bord, schik hierop de 2 halve kuikens en oversaus het geheel.