Zalm. Quiche met blauwe kaas en gerookte zalm
Porties 8
Ingredienten
- 250 g bladerdeeg vers of diepvries
- 150 g zalm gerookte
- 150 g kaas blauwschimmel, genre Auvergne
- 100 g kaas gemalen
- 4 eieren
- 1/2 l melk volle
- nootmuskaat
- peper
- 1 beetje bloem
- boter
Instructies
- Strijk een taartvorm met een beetje boter en bloem (30cm. op 4cm. h).
- Leg het uitgerolde deeg in de taartvorm en doorprik het met een vork.
- Breek de blauwe kaas over het deeg.
- Snij de gerookte zalm in flinters en verdeel ook over het deeg.
- Kluts de eieren en de gemalen kaas met de melk.
- Kruiden met peper en muskaatnoot.
- Giet over het deeg en plaats in voorverwarmende oven van 200°C gedurende 20 min..
- Leg er dan een aluminiumfolie over verbrande korst te vermijden en bak verder nog af gedurende 25 min. of tot het deeg droog toont.
- Haal uit de vorm en serveer lauw.
- Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.