Kabeljauw op bedje van lentesliertjes en kerriesausje
Porties 10
Ingredienten
- 1300 g kabeljauw filet met vel
- Wat boter
- kerriepoeder
- 2 sjalot
- 1 appel jonagold
- 3 wortelen
- 1 prei
- 1 bot pijpajuintjes
- 3/4 l visfumet
- 1/4 l room
- 300 g boter
- bloem
- olijfolie
- pezo
Instructies
- Verdeel de vis in gelijke porties.
- Wentel in de bloem en bak goudbruin in wat boter met olijfolie.
- Bak verder af in de oven op 180°C gedurende 20 min. onder wat aluminiumfolie.
- Snij een fijne julienne van de groentjes en pocheer ze.
- Smelt een klontje boter en sueer hierin de brunoise van echalotten.
- Voeg de fumet, de kerrie en de room toe en laat wat reduceren.
- Monteer met de boter en voeg de brunoise van appeltjes toe. Breng op smaak.
- Glaceer de julienne van groentjes en kruid goed bij.
- Schik de vis op het bord, leg de julienne hierop en nappeer met de saus.
- Een takje dille kan de afwerking vervolledigen.