Citroenvlaai met frambozen en thee van citroenmelisse
Porties 6
Ingredienten
- 1 taartbodem
- 350 g suiker kristalsuiker S1
- 8 eieren
- 3 dl slagroom
- 2 limoenen om te raspen
- 2 dl limoensap
- 1 dl citroensap
- 300 g frambozen verse
- 1 bot Munt
- 1 bot citroenmelisse
Instructies
- Bak de taartbodem blind in een oven van 175°C gedurende 15 minuten.
- Wrijf hem in met een beetje eiwit en plaats hem nog een 2-tal minuten in de oven.
- Dit zal een laagje maken zodat de korst niet dadelijk plat wordt in de koelkast.
- Klop de eieren en de suiker in een kom en voeg er de sappen aan toe.
- Zet de taartbodem terug in de oven en giet er het mengsel op.
- Bak ze in ongeveer 45 min op 180 °C
- Haal ze uit de oven en laat afkoelen in de koelkast.
- Klop de room op met wat suiker.
- Schik de taart op het bord met wat frambozen en een soeplepel verse room.
- Rasp hierover wat limoen en serveer bij voorkeur met een Wortegemse jenever.