Artisjokblaadjes met vincentsausje -106-

Afdrukken

Artisjokblaadjes met vincentsausje

Porties 6

Ingredienten

  • 2 artisjokken mooie
  • 1 Citroen
  • 1/2 l maïsolie
  • 2 eieren
  • 1 soeplepel Mosterd
  • 3 soeplepels azijn
  • Kruiden verse zoals dragon
  • kervel
  • 2 eieren hardgekookte
  • peterselie

Instructies

  • Maak een mayonaise met de eieren, azijn, mosterd en olie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hak de verse kruiden en voeg ze aan de mayonaise.
  • Maal de gekookte eitjes en voeg deze ook toe.
  • Kook de artisjok, na ze van de steel te hebben ontdaan, in ruim kokend gezouten water gedurende een 15 a 20 minuten.
  • Ze zijn gaar wanneer men aan de onderkant met een mesje kan doorprikken.
  • Pluk de artisjok en hou de blaadjes warm.
  • Serveer met de koude saus.