Scampi op een bedje van jonge spinazie en Mascarponesaus
Porties 6
Ingredienten
- 36 scampi 16/20
- 3 kg spinazie verse
- 2 sjalotten
- 200 g boter verse
- 4 dl witte wijn
- 2 eigeel
- 150 g Mascarpone
- pezo
- nootmuskaat
- olijfolie
Instructies
- Ontdooi de scampi en pel ze volledig.
- Kuis de spinazie en reinig hem grondig.
- Laat de boter smelten en voeg de spinazie toe.
- Laat hem op een zacht vuur smelten.
- Kruid hem op het einde met peper en zout en nootmuskaat.
- Bak de scampi goudbruin in olijfolie en hou ze warm.
- Snij de sjalotten in brunoise en stoof ze aan in wat olijfolie met de scampipellen.
- Blus met de witte wijn.
- Giet door een zeef en voeg de mascarpone toe.
- Bind met de eierdooiers en breng op smaak qua kruiding.
- Leg de spinazie in het midden van het bord, schik hierop de scampi en napeer vervolgens met de saus.