Beryxfilet op Oostendse wijze met krieltjes -104-
Porties 6
Ingredienten
- 1200 g beryxfilet
- 300 g garnalen gepelde
- 2 tomaten
- 4 dl witte wijn
- 4 dl room
- 7 dl visfumet
- 5 sjalotten
- peterselie
- tomaat puree
- 3 cl cognac
- 600 g krieltjes
- 200 g boter
Instructions
- Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Schil ze en bak ze goudbruin in de boter.
- Emondeer de tomaten en maak een brunoise.
- Stoof de gehakte sjalotten met de peterseliestengels aan en giet er de cognac op.
- Flambeer even en blus met de witte wijn en laat inkoken.
- Giet dit mengsel in een ovenschaal en schik hierop de gekruide vis.
- Dek af met aluminiumfolie en bak de vis gaar in een 20-tal minuten op ongeveer 185°C.
- Mix ongeveer 100 gr van de garnalen met een beetje visfumet en wrijf dit door een zeef. Maak een roux met wat bloem en boter.
- Voeg hier de vissaus met de garnalen jus en wat tomaatpuree. Breng zacht aan de kook.
- Leg de vis op verwarmde borden.
- Voeg de rest van de garnalen en de fijne peterselie met dobbelsteentjes tomaat en oversaus de vis.
- Schik enkele krieltjes rond.