Scampi. Tijgerscampi met paprika en kerrie
Porties 4
Ingredienten
- 12 scampi tijgerscampi
- 8 champignons
- 1/2 paprika rode
- 1/2 paprika groene
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 borrelglaasje cognac
- 1 dl room
- 1 eetlepel boter
- 1 koffielepel Dille
- 1 koffielepel kerrie
Instructies
- Leg de diepgevroren scampi 2 minuten in heet water, zodat ze gemakkelijk pellen. Dep ze droog.
- Borstel de paddestoelen schoon en snij de champignons in schijfjes.
- Reinig de paprika's, schil ze en snij ze in brunoise.
- Laat de boter smelten en doe er de fijngesnipperde sjalot bij.
- Na 1 minuutje doe je er de champignons en de paprika's bij.
- Laat ongeveer een 5-tal minuutjes zachtjes stoven (niet laten kleuren).
- Kruid met peper en zout.
- Haal de groenten uit de pan en bak er de drooggedepte scampi (ongeveer 2 minuten aan elke zijde).
- Kruid met 1 koffielepel dille, look, peper en zout.
- Neem de pan van het vuur, giet er de cognac bij en flambeer.
- Doe de groentemengeling terug in de pan en laat nog eens goed doorwarmen.
- Kruid met 1 koffielepel kerrie en voeg de room bij.
- Laat nog even inkoken tot de saus lichtgebonden is.
- Dien op met stokbrood.