Ga terug Email Link
Afdrukken

Piepkuiken met hazelnoot en tagliatelle

Porties 10

Ingredienten

  • 10 piepkuikens van 300g
  • 250 g hazelnootjes
  • 15 cl cognac
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1/4 l room
  • 4 sjalotten
  • 250 g boter
  • tagliatelle

Instructies

  • Kruid de kuikens en bak ze verder af in een kom tot ze goudgeel zijn.
  • Voeg de versnipperde sjalot en de hazelnoten toe en laat even meestoven.
  • Flambeer met de cognac en blus met de bouillon en de room.
  • Haal de kuikens uit en bak verder in de oven op 200°C gedurende 20 min..
  • Laat de saus even doorkoken en reduceren.
  • Plaats even de mixer om de hazelnoten te pureren.
  • Giet door een puntzeef en monteer met boter.
  • Kruid bij indien nodig.
  • Kook de pasta beetgaar in kokend water en hou ze warm.
  • Haal de kuikens uit de oven en halveer ze. Haal het borstbeen weg.
  • Leg de pasta op het bord, schik hierop de 2 halve kuikens en oversaus het geheel.