Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Mechelse koekoek in een bladerdeegje.
Porties
25
Ingredienten
25
bladerdeeg
mini
1
kippenfilet
100
g
champignons
scheutje
room
kippenbouillon
blanke roux
pezo
muskaatnoot.
citroensap
beetje
gruyère
gemalen
blaadjes
peterselie
Platte, als garnituur
Instructies
De kippenfilet in een weinig kippenbouillon gaarkoken.
Laten afkoelen en versnijden in een heel fijne brunoise voor de klein pasteitjes.
De champignons reinigen en deze eveneens in zeer fijne brunoise snijden.
Gaarstoven in een beetje boter zonder te kleuren.
Het kookvocht van de kip laten inkoken om een straffere smaak te bekomen en room toevoegen.
Tenslotte bind men de fond tot een homogene massa die men dan afsmaakt met peper, zout, muskaatnoot en wat citroensap.
Het vlees en de champignons toevoegen en de pasteitjes opvullen en afwerken met gemalen kaas.
Voor gebruik in een warme oven afbakken.
Bediening
In een papieren kuipje versierd met een takje platte peterselie.
Notities
Mechelse koekoek wordt vooral gewaardeerd voor zijn buitengewone smaak en de kwaliteit van zijn vlees.