De botten waterkers zorgvuldig wassen en het harde deel van de steeItjes verwijderen. Doe ze in een kookpot met 250 gr boter en laat ze smelten zonder te laten kleuren.
Voeg er de aardappelen aan toen die geschild zijn en in een dikke brunoise gesneden zijn.
Zet deze onder kokend water en laat gedurende 25 minuten gaar koken.
Intussen in de overige boter de kikkerbilletjes gaar bakken zonder te kleuren.
Dit gaat het best op matig vuur onder deksel gedurende een 8 tal minuten.
Kruid met peper en zout.
Neem ze van't vuur en laat afkoelen waama u ze gemakkelijk kan plukken.
Hou het bekomen vlees apart.
Hou de vrij gekomen jus en voeg hem toe aan de soep.
Mix het geheel en doe door een fijne puntzeef.
Voeg daama de room toe en hou de soep warm zonder te laten koken.
Ga de kruiding na en serveer in een diep warm bord.
Leg er eerst de kikkerbilletjes in en overgiet met de soep.
Werk af met enkele blaadjes waterkers ter versiering.