Waterkers. Lentesoepje van waterkers met kikkerbilletje
Porties 6
Ingredienten
- 2 botten waterkers
- 750 g aardappelen
- 220 g boter
- 750 g kikkerbilletjes
- 3 dl room dubbele
- pezo
Instructies
- De botten waterkers zorgvuldig wassen en het harde deel van de steeItjes verwijderen. Doe ze in een kookpot met 250 gr boter en laat ze smelten zonder te laten kleuren.
- Voeg er de aardappelen aan toen die geschild zijn en in een dikke brunoise gesneden zijn.
- Zet deze onder kokend water en laat gedurende 25 minuten gaar koken.
- Intussen in de overige boter de kikkerbilletjes gaar bakken zonder te kleuren.
- Dit gaat het best op matig vuur onder deksel gedurende een 8 tal minuten.
- Kruid met peper en zout.
- Neem ze van't vuur en laat afkoelen waama u ze gemakkelijk kan plukken.
- Hou het bekomen vlees apart.
- Hou de vrij gekomen jus en voeg hem toe aan de soep.
- Mix het geheel en doe door een fijne puntzeef.
- Voeg daama de room toe en hou de soep warm zonder te laten koken.
- Ga de kruiding na en serveer in een diep warm bord.
- Leg er eerst de kikkerbilletjes in en overgiet met de soep.
- Werk af met enkele blaadjes waterkers ter versiering.