Haal de filets van de graat , niet wegsmijten.
Strooi grof zeezout op de velkant van de filets en zet ze een uurtje in de koelkast ,zo worden ze mooi vast .
Laat ca.15 min. voor het bakken op keukentemperatuur komen .
Saus: Stoof de goed gespoelde graat aan samen met sjalot , look en champignons .
Voeg de laurier toe , bevochtig met een scheutje witte wijn , doe er de bouillon bij en laat even inkoken .
Zeef , voeg de room toe en kruid met peper , zout en vadouvan .
Schuim vlak voor het serveren op met een staafmixer voor een luchtige saus .
Snijd de bloemkool in fijne plakjes ,1 cm , en bak kort in wat zonnebloemolie .
Snijd de venkel in blokjes , kook kort , giet af ,meng met de pompoenzaden en zonnebloempitten,
kruid met vadouvan en verhit kort .
Kook de bosui kort in gezouten water, schep uit en verfris onder koud water .
Dep droog , rooster kort en bedruppel met mayodressing .
Bak de filets op de velkant in flink wat boter met een beetje zonnebloemolie .
Draai ze , kruid met peper en laat verder garen onder voortdurend overlepelen met de braadjus .
Verdeel de bloemkool over de borden , lepel er wat venkel over ,
Leg er een pladijsfilet op en werk af met de bosui , saus en fijne kruiden .
Mayodressing : meng wat gerookt paprikapoeder en rode currypoeder met 2 eetlepels mayonaise
en een scheutje dragonazijn .