Zalm. Lauwe tomaat gevuld met eidooier en gerookte zalm
Porties 4
Ingredienten
4tomaten
4eidooiers
240gzalmgerookte
weinig room
weinig kippenpasta
100gboterhoeve
bieslook
pezo
cayenne peper
Instructies
Men wast de tomaten en snijden er het hoedje af als het kan met het kroontje waarna men deze met behulp van een lepeltje uithaalt er op lettend dat men geen gaten in de tomaat steekt
Men kruid de binnenkant van de tomaat met peso en leg deze omgekeerd zodat ze goed kan uitlekken
Daarna vult men de tomaat met een eidooier en de in grove julienne gesneden gerookte zalm hoedje erop en in een warme oven worden deze op een zacht vuurtje tot lauwheid gebracht
Onder tussen maakt men een reductie van de kippenfond en de room die men op het laatste opwerkt met de hoeve boter
Afsmaken peso en cayenne peper de fijn gesneden bieslook voegt men er op het einde bij
Bediending
Op een warm bord plaatst men een beetje van de saus de tomaat erop en men werkt af met enkele steeltjes bieslook
Notities
Men moet er op letten dat de eidooier nog lopend is zodat deze zich met de saus kan vermengen