Zeewolffilet
Porties 4 pers
Ingredienten
- 800 g zeewolf filet
- visbouillon
- tijm
- rozemarijn
- venkel
- tomaten
- teentje look
- olijven zwarte, ontpitte
- bussel basilicum verse
- courgette
- paprika rode
- paprika groene
- sjalotten
- olijfolie
- aardappelen polder
- ___Saffraansaus :
- 5 dl room
- 3 dl visfumet
- 1 dl witte wijn
- 2 sjalotten fijn gesnipperde
- 1 dopje saffraan
Instructies
- Snijd 2/3 van de groenten in kleine blokjes.
- Hak de kruiden fijn, evenals de sjalotten, laat de knoflook heel.
- Meng alles met de olijfolie in een kom en breng de inhoud op smaak met peper en zout.
- Laat dit geheel 24 uur marineren (facultatief).
- Bestrooi de zeewolffilets met zout en beleg de visdelen met het groenten/kruiden/oliemengsel.
- Stoom de filets boven de visbouillon.
- Snijd de overgebleven groenten in julienne, bak ze even aan in olijfolie en leg daar de zeewolf op.
- Saffraansaus
- Laat de room, de visfumet en de witte wijn met de fijn gesnipperde sjalotten ieder apart voor de helft inkoken.
- Zeef alles door in eenzelfde kookpot en werk af met een dopje saffraan.