Rundertournedos gevuld met groentenmirepoix
Porties 6
Ingredienten
- 1300 g rundsvlees of kalfs filetpur
- 1 selder kleine groene
- 2 sjalotten
- 6 champignons dikke
- 2 Wortelen dikke
- 1 botje bieslook
- 500 g pasta tagliatelle
- 200 g boter
- 7 dl kalfsfond sterke
- 4 dl room
- 10 cl cognac
Instructies
- Kuis de filet puur zorgvuldig op.
- Portioneer in 6 gelijke stukken.
- Kook de pastas gaar in ruim kokend water.
- Snij dan de groentjes in een gelijke fijne brunoise.
- Pocheer de groentjes in kokend water.
- Stoof ze dan lichtjes gaar in wat boter.
- Kruid goed af.
- Laat de groentjes afkoelen en snijd een lichte inkeping in de tournedos.
- Vul deze dan op met de koude groentjes. Kleur het vlees in boter aan beide zijden.
- Haal uit de pan en bak ze verder af in de oven op 220° gedurende een 5 tal minuten naargelang de bakwijze van uw klanten.
- Deglaceer de pan met de cognac en blus met de kalfsfond en de room.
- Laat even doorkoken en monteer met klein klontje boter.
- Voeg de versnipperde bieslook toe.
- Schik de warme tournedos op de pastas en oversaus.