Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pangasiusfilet met een cidersausje
Porties
4
Ingredienten
80 à 90
g
pangasius
filet, pp
1/8
appel
pp
1/8
rode paprika
1/4
prei
per persoon
_____Voor de saus
sjalotjes
gehakte
1
scheutje
ciderazijn
1
dl
cider
1
dl
room
boter
pezo
paprikapoeder.
Currypoeder
visfumet
Instructies
De sjalotjes in een beetje boter aanstoven zonder te kleuren, deglaceren met een weinig ciderazijn.
Bevochtigen met de cider, inkoken.
Een weinig visfumet toevoegen met de room, laten inkoken door een puntzeef steken en afsmaken.
Eventueel wat binden, op het laatste afwerken met een weinig boter.
De gewassen prei in julienne snijden en 2/3 gaarstoven in boter en afsmaken.
1/3 van de julienne wordt in de friteuse gebakken.
De vis kruiden met de peper en zout, een weinig paprika- en curry poeder, kleuren in boter met een weinig olie, gaarbakken in de oven op 180 graden.
De geschilde appel in dobbelsteentjes snijden en in boter gaarstoven.
Idem voor de rode paprika.
Beide bij de saus voegen als garnituur.
Op het einde de saus afwerken met een weinig boter en een scheutje calvados.
De halve maantjes uit het bladerdeeg uitsteken en bestrijken met eigeel gemengd met wat koffie.
Afbakken in een warme oven op 180 graden.
Bediening
In het midden van het bord plaatst men de gestoofde prei.
De visfilet opzetten en naperen met de saus.
Op de saus legt men een weinig gefruite prei eventueel nog een takje dille en het half maantje.
Notities
Altijd zo vers mogelijke vis gebruiken dan is het niet nodig om de vis voor het bakken in de bloem te wentelen