Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Victoriabaars op een bedje van prei en duglerèsaus
Porties
4
Ingredienten
600
g
victoriabaars
4
tomaten
1
weinig
tomatenpasta
1
sjalot
1
glas
witte wijn
200
cl
room
2
stukken
prei
peterselie
Gehakte
visfumet
pezo
Instructies
Men portioneert de vis en leg deze in een geboterde vuurvaste schotel.
Kruiden met peper en zout, een weinig gehakte sjalotten en een beetje witte wijn.
Dit geheel bewaren we in de koelkast en voor gebruik gaar stoven in een voor verwarmde oven.
De prei wast men en snijdt men in julienne die men in gezouten water beetgaar stooft en men dan in ijswater legt om de kleur te behouden.
Voor gebruik warmt men deze op met wat boter, peper en zout.
De saus:
Men stooft wat gehakte sjalotten in een wat boter zonder te kleuren.
Voeg er een beetje tomatenpasta aan toe die men wat laat stoven om de zure smaak te verwijderen.
Men bevochtigt met de witte wijn en laat dit wat stoven waar we daarna de visfumet en de room aan toevoegen.
Dit laat men een tijdje trekken en men steekt dit door een zeef.
Breng op smaak en bindt eventueel de saus.
De saus moet een wat roze naar rode kleur hebben.
Ondertussen pelt men de tomaten en verwijderen de pitjes.
Snij het vruchtvlees in brunoise en voeg deze op het laatste toe aan de saus en laat eens meekoken.
Wanneer de vis gaar is voegt men wat kookjus aan de saus toe en op het laatste moment een klontje boter en de gehakte peterselie.
Bediening
Op een warm bord met in het midden de prei, de vis erop en de saus erover.
Notities
Men kan een halfmaantje gebruiken als garnituur.