Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Poire Belle Hélène
Porties
4
Ingredienten
4
peren
Williams of Conference
1
citroen
1/2
l
witte wijn
droge
1/2
kaneelstok
1/2
steranijs
700
g
suiker
s2
1/2
liter
water
200
g
chocolade
bittere
2
soeplepels
room
4
cl
Poire Williams
bloemsuiker
Instructies
Een siroop maken van de wijn, water, suiker , citroensap, kaneelstok en steranijs.
De peren fijn schillen en ontdoen van kroontje en klokhuis.
De peren in de siroop gaar koken en laten trekken.
De chocolade in de room smelten, en op het einde de Poire Williams toevoegen.
Presentatie:
De peren in twee snijden.
In het klokhuis legt men een bolletje vanille ijsroom.
Naperen met de chocolade en bestrooien met bloemsuiker.
Notities
Geen te rijpe peren gebruiken. Men kan de peren ook in waaiervorm snijden. Eventueel garneren met gekonfijte viooltjes.