Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht
Porties
4
pers
Ingredienten
1
mango
rijpe
4
blaadjes
munt
1
limoen
honing
gember
gekonfijte , acultatief
4
passievruchten
_____Mousse
100
g
melk
100
g
room
1
vanillestok
200
g
chocolade
witte
2
blaadjes
gelatine
400
g
room
halfopgeklopte
Instructies
Pel de mango en snijd deze in kleine stukjes, meng hieronder wat honing, limoensap en
limoenrasp,gekonfijte gember en de muntblaadjes
Mousse :
Gelatine blaadje weken in koud water
De melk, room en vanille (zaadjes) opkoken
Breek de chocolade in stukjes en giet hierop het kokende melk-roommengsel
De gelatine uitknijpen en mengen onder de nog warme chocolademengeling en verder laten afkoelen tot kamertemperatuur.
De resterende 400ml room half opkloppen
Het chocolademengsel onder de room spatelen
Verdeel de mangostukjes in grote glazen en vul aan met de chocolademousse.
Notities
Presentatie : Haal het vruchtvlees uit de passievrucht en doe het bovenop de gestolde chocomousse versier met nog enkele muntblaadjes