4 à 3 filetsmelktongfilets, per man naargelang hoofd- of voorgerecht
16 bladerenspinaziemooie gote , geen jonge spinazie
Rivierkreeftstaartjes
4rivierkreeft
sjalotje
Beetje bieslook
1glaasje witte wijn
room
boter
____Voor de aardappelen:
eidooiers
boter
pezo
muskaatnoot.
weinig Kippenpasta
Instructies
We reinigen de vis en plooien deze in drie met de graatkant naar boven, kruiden met peper en zout.
De spinazie bladeren wassen om deze daarna in kokend water te leggen en deze onmiddellijk uit te halen en in ijswater te leggen, daarna drogen we deze op een handdoek.
De visfilet wikkelen we dan in de spinazie en leggen deze op een ingeboterde ovenplaat en plaatsen deze in de koelkast.
De aardappelen koken we gaar, steken deze door een passé-vite.
We kruiden ze met peper, zout, muskaat, boter en op het laatste de eidooiers.
Daarna spuiten we mooie torentjes die voor gebruik in een warme oven kleuren.
Men maakt een witte wijnsaus eventueel met de karkassen van de rivierkreeftjes, werken deze af en op het laatste moment werken we deze met de boter op .
Afwerken met de staartjes en de bieslook.
Bediening
Op een groot warm bord plaatst men de vis en naperen de saus errond, we werken af met een torentje puree, het rivierkreeftje en enkele takjes bieslook.
Notities
Gehele rivierkreeftjes kan men reeds gekookt in de diepvriezer kopen. Indien verse moet men deze afkoken in een straffe bouillon met veel groentjes na eerst het darmkanaal te hebben verwijder