Ga terug Email Link
Afdrukken

Scampi op een bedje van wilde rijst

Porties 1

Ingredienten

  • 4 à 5 scampi per persoon
  • weinig boter
  • 30 g rijst wilde
  • _____Voor de saus
  • wat sjalotjes
  • stukje appel
  • currypoeder
  • kurkuma poeder
  • wat kokosmelk
  • witte wijn zoete
  • room
  • maïzena
  • pezo
  • wat boter
  • bieslook.

Instructies

  • Scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.
  • De sjalotjes snijden en stoven met de appeltjes in wat boter (niet laten kleuren).
  • De curry en kurkuma aan toevoegen.
  • Blussen met witte wijn en wat laten inkoken.
  • Room toevoegen en wat laten sudderen.
  • Door een fijne zeef steken en eventueel binden met maïzena.
  • Peper en zout toevoegen en op laatste ogenblik afwerken met boter.
  • De rijst gaarkoken en warm houden.
  • De scampi's bakken en kruiden met peper en zout.

Notities

Een bedje maken van rijst. De scampi's erop schikken. Rondom naperen met de saus en afwerken met gehakte bieslook