Crema Catalana -026-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Crema Catalana

Porties 4

Ingredienten

  • 1/4 l melk
  • 1/4 l room
  • 1/2 kaneelstok
  • 1/4 citroen schil van
  • 4 eierdooiers
  • 150 g suiker

Instructies

  • Breng de melk en de room samen met de kaneelstok en de geraspte citroenschil aan de kook.
  • Klop ondertussen de eierdooiers met 100 g. suiker tot lintvorm.
  • Verwijder de kaneelstok en citroenschil uit de melk en giet ze kokend op de eierdooier met suiker.
  • Zet de kom terug op het vuur en breng ze tot tegen het kookpunt, onder voordurend roeren met een houten lepel, tot er binding ontstaat.
  • Giet de "crema" in vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.

Notities

Bestrooi net voor het opdienen rijkelijk met suiker en karameliseer onder salamander.