Rijst. Condé rijst
Porties 10
Ingredienten
- 300 g rijst droogkokende
- 300 g griessuiker
- 6 eidooiers
- 3/4 liter melk
- 15 cl room
- 1 vanillestok
- 150 g boter
- 1 bot Munt
- ...........Abrikozensaus
- 100 g abrikozen
- 30 g suiker
- 1/2 Citroen
- 2 peper draaien van de pepermolen.
Instructies
- Laat de rijst gedurende een drietal minuten doorkoken in ruim water.
- Spoel onder koud stromende water.
- Breng de melk samen met de boter, de suiker en de in de lengte opengesneden vanillestok aan de kook.
- Voeg de rijst toe en dek af met een deksel, breng aan de kook en zet de kom gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Gedurende de kooktijd niet meer roeren.
- Eidooiers met de room vermengen.
- De kom uit de oven nemen, even laten afkoelen en er met behulp van een keukenvork het mengsel van eidooiers en room onderroeren.
- Het vanillestokje verwijderen en de rijst in kleine potjes overscheppen.
- Na volledig afkoeling de rijst opdienen met opgeklopte room en een frisse abrikozensaus.