Archieven

Zeebaars, ceviche van -832-

De zeebaars behoort tot de orde van baarsachtigen. De volwassen vis is gemiddeld 50 cm, maar kan een lengte bereiken van 103 cm en een gewicht van 12 kg. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar.
Zeebaars wordt voornamelijk gevangen met behulp van midwatertrawlers
maar ook lijngevangen. Bij lijngevangen zeebaars worden lijnen gebruikt met wel 100-1000 haken. Aan die haken zit aas zoals inktvis, zandspiering of sardine die twee uur in zee hangen voordat ze opgehaald worden.
Veel van de lijngevangen zeebaars komt uit Bretagne.

Zeebaars fileren en ontvellen kun je hier zien.

Zeebaars, ceviche van
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Zeebaars, ceviche van
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Instructies
Zeebaars:
  1. Fileer de zeebaars en ontvel hem. Snij daarna de baars in zeer fijne plakjes. Leg op een koude gn-plaat ingestreken met een beetje olijfolie.
Dressing:
  1. Dressing : limoensap, rijstazijn, olijfolie en geraspte gember. Eventueel beetje zoet maken met honing. ( kan ook met suchi azijn ipv rijst azijn, is dan al wat zoeter). Een deel van de dressing aanbrengen op de zeebaars, zo begint de koude garing.
  2. Andere garnituur die dan in de overige dressing mag: -Chili peper ontdaan van zaadjes en zeer fijn gesneden. -Granaatappel klaarmaken. -Komkommer in brunoise. -Tomaat emonderen en in brunoise snijden. -Lente ui zeer fijn snijden. -Avocado in blokjes snijden, 1 cm om 1 cm. Van de parures kunnen we een puree maken met zure room of yoghurt of opgeklopte room, limoensap, pezo.
Afwerking
  1. Alles dresseren en afwerken met wat koriander blaadjes, grof zeezout en cress.

Tortillachips en tapenades -826-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Tortillachips en tapenades -826-
Recept Afdrukken
Tortillachips en tapenades -826-
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Olijventapenade:
  1. Mix alle ingrediënten fijn met de thermomix of hak heel fijn met een chefmes.
  2. Kruid met de pepermolen.
Tomatensalsa
  1. De zongedroogde tomaten fijnhakken in de thermomix samen met zijn olie, eventueel olijfolie extra vierge toevoegen.
  2. Dan de peterselie en de basilicum heel kort mee hakken meng de massa met fijn gehakte look en brunoise van tomaat.
  3. Kruid met peper en grof zout.
Tortillachips
  1. Tortilla insmeren met een mengeling van olie met chimichuri of garam masala kruiden.
  2. Snij driehoekjes en bak de tortilla kort af in een oven op 195°C.

Zeetongfilet, gegrild met linten van groene asperges, compote van taggiassche olijven, zeemelde, romescocrème en gekonfijte aardappel -821-

Zeetongfilet, gegrild met linten van groene asperges, compote van taggiassche olijven, zeemelde, romescocrème en gekonfijte aardappel -821-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zeetongfilet, gegrild met linten van groene asperges, compote van taggiassche olijven, zeemelde, romescocrème en gekonfijte aardappel -821-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
Zeetong
  1. Kruid de filets met peper en zout, wentel door weinig neutrale olie, gaar op de grill.
Aardappelen
  1. Gaar de schijfjes aardappel in ganzenvet of kippenbouillon, net onder het kookpunt.
  2. Gril meteen.
Romescocrème
  1. Leg de tomaten met de look in een ovenschaal, besprenkel met zonnebloempitolie, kruid met grof zout, peper en paprikapoeder.
  2. Gaar 40 minuten in de over op 180°C.
  3. Blend de tomaten met de look die je mooi kunt uitduwen. Werk tijdens het blenden af met een goede scheut olijfolie, cayennepeper en zout.
  4. Serveer de crème lauw.
Groene asperges
  1. Maak slierten met een dunschiller. Leg ze op een ovenplaat met olijfolie, peper en grof zout.
  2. Laat 1 minuut garen in de over op 160°C.
Taggiasche olijven
  1. Snij de ontpitte olijven in stukken, cutter of blend ze fijn met een scheutje olijfolie. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
Notities

Dresseer naar keuze of zoals op de foto.

Inktvis en tartaar van Holsteinkalf -819-

Inktvis en tartaar van Holsteinkalf -819-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Inktvis en tartaar van Holsteinkalf -819-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Mousse van Oosterscheldepaling
Basilicumolie
Jus
Afwerking
Porties: pers
Instructies
Inktvis en kalf
  1. Maak de inktvistentakels schoon, besprenkel met olijfolie, brand af met een koksbrander.
  2. Snij het kalfsvlees in tartaar, breng op smaak met peper en zout.
Palingmousse
  1. Breng de room aan de kook, giet op de paling, mix glad.
  2. Passeer door een fijne zeef, los er de gelatine in op, spatel er de halfopgeklopte room door, kruid met peper en zout.
Basilicumolie
  1. Doe het basilicum in de blender, zet onder met druivenpitolie, mix 5 minuten, zeef door een neteldoek.
Jus van tomaten en komkommer
  1. Centrifugeer de tomaten en de komkommer, zeef door een neteldoek, voeg de dashi-bouillon toe, breng op smaak met zout, peper en dashi-azijn.
Avocadocrème en gefrituteerde kappers
  1. Pel en ontpit de avocado's, mix glad met de zure room en limoensap, breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat de kappertjes uitlekken in een zeef, frituur krokant.
Notities

Presentatie Leg de inktvis en de tartaar op het bord. Werk af met reepjes geblancheerde selderij, rolletjes van komkommer, palingmousse, uitgelekte yoghurt, basilicumolie, jus, crème van avocado en gefrituurde kappertjes.

Tomaat garnaal -765-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Tomaat garnaal
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Tomaat garnaal
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak de mayonaise
  2. Pel de tomaten (niet voor het hapje), hol ze uit en laat omgekeerd uitlekken.
  3. Snipper de sjalot fijn, meng met de peterselie, de garnalen en wat mayonaise.
  4. Vul de tomaten en zet hoedje er weer op.

Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen -734-

Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De kip gaarkoken in de bouillon samen met de kruiden. De fijngesneden gewassen groenten op een zacht vuurtje garen
  2. Het vlees eruit nemen en in brokjes snijden als garnituur bij de soep
  3. De soep mixen en af smaken
  4. Indien de groenten mooi klein gesneden zijn hoeft men deze niet te mixen
Notities

Op dienen in een warme kom met als garnituur de kippenblokjes en de fijn versnipperde platte peterselie

Mini taartjes met pittige chorizo. -733-

Mini taartjes met pittige chorizo.
Recept Afdrukken
Porties
max 15 hapjes
Porties
max 15 hapjes
Mini taartjes met pittige chorizo.
Recept Afdrukken
Porties
max 15 hapjes
Porties
max 15 hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
Instructies
  1. Men mengt de eieren met de room en de kaas
  2. Het sjalotje en de pijpajuin snijdt men in fijne stukjes
  3. De zongedroogde tomaat in een julienne
  4. De worst snijdt men in mooie niet te grote blokjes
  5. Dit alles stooft men een weinig niet plat maar zekers beetgaar
  6. Daarna mengt men dit voorzichtig door de eieren en smaken af opgelet de chorizo is pikant
  7. De bakvorm smeren we in met boter
  8. Men bekleed de vormpjes met bladerdeeg
  9. Vullen deze een ¾ met het vulsel en bakken deze in een voorverwarmde oven gedurende een 20 minuten op 180°
Notities

Worden als aperohapjes lauw opgediend

Ragout op z’n Italiaans -732-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Ragout op z'n Italiaans
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ragout op z'n Italiaans
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Bak het vlees op een hoog vuur , in een grote stoofpot met 4 el olie .Kruid met peper en zout en bestuif met de cajunkruiden .
  2. Meng 1 min en schep het vlees met een schuimspaan op een bord .
  3. Voeg 2 el olie toe in de stoofpot.
  4. Fruit de pancetta en de gehakte uien 2 min.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de tomaten in partjes toe, samen met de in grote stukken gesneden paprika’s ,het vlees ,de wijn de wildfond , 3 takjes tijm en de laurier .
  7. Zet het deksel op de pot en laat 1 u sudderen. Laat nog 45 min verder sudderen zonder deksel of tot het everzwijn mals is .
  8. Proef ondertussen de rest van de fles wijn .
  9. Dien heel warm op, afgewerkt met tijm en serveer er verse pasta bij.
Notities

Heerlijk met een rode Italiaanse, zacht kruidige Salento Primitivo .

 

Stoofpotje, Marrokaans -731-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Stoofpotje, Marrokaans
Recept Afdrukken
Stoofpotje, Marrokaans
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. UI en look even aanstoven , kaneel ,komijn en ras el Hanout onder het uimengsel roeren en 2 minuutjes laten aanstoven tot de geuren goed vrijkomen .
  2. Tomatenpuree en tomatenblokjes aan toevoegen , 10 min . op rustig vuur laten inkoken .
  3. Bouillonblokje oplossen in water en de couscous bereiden zoals op de verpakking staat .
  4. Spinazie aan de tomatensaus toevoegen .
  5. Balletjes bakken
  6. Couscous losroeren en de rozijnen onder mengen .
  7. Kikkererwten uitlekken en spoelen , aan de tomatensaus toevoegen .
  8. Koriander grof hakken .
  9. Balletjes onder de saus mengen , afwerken met koriander en serveren met de couscous .

Pesto -715-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Pesto -715-
Recept Afdrukken
Porties
15 porties
Porties
15 porties
Pesto -715-
Recept Afdrukken
Porties
15 porties
Porties
15 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Hoeveelheden ingrediënten aanpassen naar eigen smaak.
  2. Alle ingrediënten cutteren of mixen en afsmaken
  3. opdienen met vers getoaste ciabatta of baguette.

Zeebaarsfilet op vel gebakken met zee groenten, zurkelpuree en Nouilly Prat -713-

Zeebaarsfilet op vel gebakken met zee groenten, zurkelpuree en Nouilly Prat
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zeebaarsfilet op vel gebakken met zee groenten, zurkelpuree en Nouilly Prat
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De vis wordt gekruid en op zijn vel gebakken die dan opgediend wordt met de velkant naar boven en niet genapeerd wordt met de saus
  2. De aardappelen garen in kokend gezouten water en daarna pureren af smaken met peper zout en muskaatnoot boter en wat room op het laatste moment voegt men er de zurkel bij
  3. De saus
  4. Sjalotten fijn snijden en deze stoven in boter zonder te kleuren bevochtigen witte wijn (1glas) wat laten inkoken en een scheutje Nouilly toevoegen daarna de visfumet (1glas)en terug een weinig inkoken
  5. Tenslotte de room (1 glas) en op een zacht vuurtje laten trekken eventueel binden door een zeef steken op smaak brengen en afwerken met een noot boter
  6. De zee groenten mengen en op het laatste ogenblik gaarbakken zonder te kleuren kruiden enkel met peper want de zee is al zout genoeg
  7. Op een warm bord plaatst men de groentjes en daarnaast de vis rondom saus en een mooie quenelle van de puree
  8. Eventueel als extra enkele kleine tomaten blokjes over de vis

Grietfilet, gebakken op een bedje van witloofsliertjes met puree met notensla en gedroogde tomaten -703-

Grietfilet, gebakken op een bedje van witloofsliertjes met puree met notensla en gedroogde tomaten -703-
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Grietfilet, gebakken op een bedje van witloofsliertjes met puree met notensla en gedroogde tomaten -703-
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Men schilt de aardappelen en koken die in kokend gezouten water gaar, afgieten, bloemen en door een passe-vitte steken.
  2. Afwerken met pezo en nootmuskaat, de olie van de gedroogde tomaten plus de in stukken gesneden tomaten en de grof gesneden notensla en een weinig room.
  3. Dit alles warm houden voor gebruik.
  4. De vis wentelen in een weinig bloem, kruiden met pezo en kleuren in een pan met wat boter en olijfolie.
  5. Verder garen in de oven.
  6. De jus deglaceert men met een weinig citroensap
  7. Voor het opdienen een beetje gehakte peterselie aan toe voegen.
Notities

Men schikt de puree in een ronde vorm op een warm plat bord, de vis er mooi naast en naperen met een beetje bakjus.

Tomatencarpaccio, geparfumeerd met vanille en met Burrata -701-

Tomatencarpaccio, vanille geparfumeerd met Burrata
Recept Afdrukken
Tomatencarpaccio, vanille geparfumeerd met Burrata
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De tomaten wassen en drogen.
  2. Een tiental frambozen in de olijfolie mixen en afsmaken met pezo.
  3. Een weinig vanillemerg toevoegen en met een beetje frambozenazijn op smaak brengen
  4. Op een koele plaats bewaren.
  5. De tomaten versnijden in schijven en kwartjes.
  6. De schijven en kwartjes op een bord schikken, kruiden met een weinig pezo en wat vinaigrette over.
  7. Afwerken met stukjes Burrata en plukjes basilicum.
Notities

De tomaten hebben een betere smaak als men deze een paar uur voor gebruik uit de koelkast haalt.

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas -695-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Ingrediënten
Porties: koekjes
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 220°.
  2. Een bakplaat bekleden met een bakpapier.
  3. Voor de koekjes alle ingrediënten mengen maar op het laatste moment de boter en het ei.
  4. Een 10 tal min laten rusten, daarna met behulp van 2 thee lepeltjes kleine bolletjes maken niet te dicht tegen elkaar daar de koekjes bij het bakken uit zetten.
  5. Een vijftal minuten afbakken en daarna op de bakplaat wat laten rusten en als deze bijna koud zijn op taartringen plaatsen.
  6. Ondertussen pellen we de tomaten en verwijderen de pitjes waarna we ze in stukjes snijden.
  7. We leggen de tomaten blokjes met de puree, de azijn, de chili en de suiker in een kom en laten een 20 tal min op een zacht vuurtje trekken en dikken.
  8. Af en toe roeren en afsmaken. Men bestrijkt de koekjes met de chutney en versiert met punten kaas .

Filohapjes met spinazie en geitenkaas -687-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Filohapjes met spinazie en geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties
20 hapjes
Porties
20 hapjes
Filohapjes met spinazie en geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties
20 hapjes
Porties
20 hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
Instructies
  1. Verwarm de olijfolie, fruit er het fijngesneden knoflookteentje in en voeg er de spinazie aan toe tot deze geslonken is.
  2. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de aubergine in fijne reepjes, bak deze goudbruin in een anti-aanbakpan en kruid met peper en zout en een snuif nootmuskaat.
  4. Ze mogen nog beetgaar zijn. Laat beide groenten afkoelen.
  5. Eerst en vooral, maak een papje van bloem met een beetje water. Dit is onze ‘lijm’ om de pakjes mee af te werken.
  6. Als je rechthoekig filodeeg hebt, snij je het filodeeg in repen van ongeveer 6x24 cm.
  7. Maak hiermee telkens een kruis. Heb je rond filodeeg, dan snij je dit best in kwartcirkels.
  8. [Let op: filodeeg droogt snel uit. Ik doe het dus als volgt: ik snij mijn repen klaar, neem genoeg voor ongeveer 6 hapjes en leg een vochtige handdoek over het resterende deeg.
  9. Maak nu je hapjes: leg in het midden van het kruisje eerst een hoopje uitgeknepen spinazie, vervolgens enkele staafjes aubergine.
  10. Hierop doe je een lepeltje kaas, vervolgens een lepeltje pijnboompitten. Daarop komt een beetje honing en tenslotte een gedroogd tomaatje. Nu vouw je het linkse lapje over de vulling. Maak een streepje met het bloempapje op het rechtse lapje en kleef dit over het pakketje. Kleef je het bovenste en het onderste lapje over het pakje heen. Nu is alles normaal gezien netjes ingepakt, zoniet vouw je er gewoon nog een lapje filodeeg over. Heb je driehoekige lapjes: vouw de punt over de vulling, vervolgens de basis over de punt. Draai om en vouw de vleugeltjes links en rechts dicht. Kleef waar nodig vast met onze ‘lijm’. Herhaal tot de ingrediënten op zijn.
  11. Leg de pakketjes op een bakplaat, al dan niet met bakpapier eronder.
  12. Strijk de hapjes vervolgens in met een beetje olie van de gedroogde tomaatjes.
  13. Bak zo’n 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C tot de hapjes goudbruin zien.
  14. Je kan dit gerust op voorhand maken en afbakken op het moment zelf. Ook zeer lekker als voorgerecht, dan moet je gewoon grotere pakketjes maken en een slaatje erbij!
  15. Afwerken met een streepje balsamicosiroop… yum yum

Ossobucco Napolitain -685-

Ossobucco Napolitain
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ossobucco Napolitain
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Men reinigt de groenten en snijdt deze in een niet te grote brunoise (blokjes).
  2. De schenkels kruidt men langs beide zijden en wentelt deze in een weinig bloem.
  3. Daarna, goudkleurig bakken in wat olijf olie en boter.
  4. Ondertussen fruit men de groentjes in wat olijf olie aan in een kookpot en legt er de gekleurde schenkels op .
  5. Men deglaceert met een glas witte wijn en laat dit eventjes sudderen
  6. De tomaten blokjes aan toe voegen, een beetje tijm en een blaadje laurier.
  7. Dit laat men op een zacht vuurtje garen, daarna afsmaken met peper en zout.
  8. De pasta’s kookt men in veel gezouten water beetgaar waarna men deze met koud water spoelt en wanneer men ze nodig heeft in kokend water opwarmt.
Notities

Bediening: Op een warm soepbord. Eerst de pasta en daarop het vlees, genapeerd met de saus. Tips van de chef: Voor een grote massa maakt men dit klaar in de oven. Men kan ook de pasta’s oprollen en in een geoliede ovenplaat opwarmen in de oven Men kan ook nog champignons toevoegen en verse tomaten gebruiken.

Focaccia met gedroogde tomaten en olijven -676-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Focaccia met gedroogde tomaten en olijven
Recept Afdrukken
Focaccia met gedroogde tomaten en olijven
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Los de gist op in 150 ml lauw water samen met de melk en 2 eetlepels olijfolie.
  2. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet er de opgeloste gist en de olijfolie in.
  3. Kneed tot een glad deeg. Voeg een beetje lauw water toe als het deeg te droog is, of wat bloem als het te nat is.
  4. Kneed het deeg 10 minuten krachtig op een met bloem bestoven werkvlak.
  5. Doe het weer in de kom en laat het afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  6. Laat de tomaten en olijven goed uitlekken en hak ze fijn.
  7. Rist de tijmblaadjes van de takjes.
  8. Verwarm de oven op 200°C.
  9. Kneed het deeg nog eens krachtig door en werk er de tomaten en olijven door.
  10. Rol het deeg uit tot een lap ter grootte van de bakplaat.
  11. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er de focaccia op.
  12. Duw met je vinger putjes in het deeg.
  13. Bestrooi met tijm en zeezout, besprenkel met flink wat olijfolie en bak 30 a 40 minuten in de oven.
  14. Haal de focaccia uit de oven en laat afkoelen op een rooster.Focaccia met gedroogde tomaten en olijven

Chilisaus, groene -664-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Chilisaus, groene
Recept Afdrukken
Chilisaus, groene
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Alles in den blender
  2. afsmaken

Fatoush * -660-

Fatoush
Recept Afdrukken
Fatoush
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven op 150°C
  2. Snijd de pitabroodjes in blokjes van 2 x 2 cm en zet ze in een ovenschaal.
  3. Besprenkel ze met de olijfolie en de za’atar
  4. Bak ze +/-25-30 minuten. Schud ze regelmatig door elkaar tot ze goudbruin gebakken zijn.
  5. Meng alle ingrediënten van de salade in een grote kom en roor voorzichtig om
  6. Meng alle ingrediënten van de dressing onder de salade.
  7. Voeg dit alles over de warme croutons en dien onmiddellijk op.

Salade Griekse * -659-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Salade Griekse
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Salade Griekse
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de groene paprika, de komkommer en de ui voorzichtig in een sla kom
  2. Verkruimet er de feta over
  3. Voeg de oregano en de olie toel.
  4. Roer zachtjes om,

Clili con carne met humus -656-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Clili con carne met humus
Recept Afdrukken
Clili con carne met humus
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Olie verhitten
  2. Ui bakken +/- 5 minuten lichtjes bruin
  3. vlees bijvoegen en aanbakken, 20min al roerend en uit elkaar halen.
  4. Look, pepers, wortel, specerijen, suiker, pezo 1-2 minl
  5. Voeg tomaten, bonen, suiker en bouillon toe
  6. Deksel op de pan en +/- 40 minuten laten pruttelen op een zacht vuur
  7. Serveer, verdeel de humus, de zure room en de guacamole boven op.

Lam met humus * -654-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Lam met humus *
Recept Afdrukken