Snoekbaars met Dugléré sausje
Porties 6
Ingredienten
- 900 g snoekbaars filet
- 6 tomaten
- 150 g sjalotten
- 5 dl witte wijn droge
- 8 dl visfumet sterke
- 250 g boter
- bosje peterselie of kervel
- 2 plakjes bladerdeeg
- eigeel facultatief
Instructies
- De sjalotjes in fijne brunoise snijden en even aanfruiten in wat gesmolten boter.
- Dan de witte wijnen de visfumet toevoegen, aan de kook brengen en het vuur weer minderen tot het lichtjes kookt.
- De snoekbaars in 6 delen verdelen in het lichtjes kokend vocht gedurende een 10 tal minuten gaar pocheren.
- Uithalen en warm houden.
- Het pocheernat dan tot de helft laten reduceren en kruiden met peper en zout.
- Dan de resterende boter klontje per klontje onder de ingekookte fumet roeren tot men een gladde dikke saus bekomt.
- Dan de fijne peterselie of kervel toevoegen.
- De tomaten emonderen in kokend water en pellen.
- In fijn brunoise snijden en heel kort aanfruiten in klontje boter.
- De snoekbaars op voorverwarmde borden schikken en oversausen.
- Afwerken met de tomatenbrunoise.
- Eventueel een half maantje van bladerdeeg toevoegen.