Provençaalse soep met Pistou
Porties 4
Ingredienten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui grote, fijngehakt
- 450 g tomaten rijpe, zonder pitjes en fijngehakt
- 250 g sperziebonen in stukjes
- 1 in courgette stukjes
- 2 aardappelen geschilde in dobbelsteentjes
- 60 g bonen witte, gedroogde en zachtgekookte witte
- 3 eetlepels vermicelli gebroken
- _______Pistou :
- 2 tenen look gehakte
- 1 handje basilicum vers gehakte
- 3 eetlepels olijfolie
- pezo
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien tot ze zacht en transparant zijn.
- Voeg de tomaten toe, laat ze 10-15 minuten smoren en roer regelmatig.
- Voeg 1,5 liter water, en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook.
- Voeg de sperziebonen, courgettes en aardappelen toe en laat alles 10 minuten koken.
- Voeg de witte bonen met hun kookvocht en de vermicelli toe.
- Roer goed en laat sudderen tot alles zacht is.
- Voeg eventueel nog zout en peper toe en houd de soep heet.
- Pistou:
- Pureer de knoflook en basilicum niet te fijn in de keukenmachine of blender, of gebruik een vijzel.
- Maak een groene pasta door de olie in een dun straaltje toe te voegen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Roer de pistou vlak voor het opdienen door de soep.
- Bestrooi de soep aan tafel met geraspte emmentaler.
- Opmerking : De soep laat zich goed opwarmen, maar voeg de pistou altijd pas op het laatste toe.