Gestoomde tarbot met gearomatiseerde groenten
Porties 6
Ingredienten
- 1,5 kg tarbot filet
- Bouillon vis
- tijm
- rozemarijn
- 1 venkel
- 15 tomaten
- 2 teentjes look
- 100 g olijven zwarte , ontpitte
- 2 bussels basilicum verse
- 1 courgette
- 1 paprika rode
- 1 paprika goene
- 2 sjalotten
- olijfolie
- _________Voor de basilicumolie:
- 3 dl olijfolie
- 1 bosje basilicum
- citroensap
- pezo
Instructions
- Snijd 2/3 van de groenten in kleine blokjes (brunoise).
- Hak de kruiden fijn, evenals de sjalotten, laat de knoflook heel.
- Meng alles met de olijfolie in een kom en breng de inhoud op smaak met peper en zout.
- Laat dit 24 uur marineren (facultatief).
- Bestrooi de tarbot met zout en beleg de visdelen met het groenten/kruiden/oliemengsel.
- Stoom de filets ± 4 min. boven de visbouillon.
- Snijd de overgebleven groenten in julienne, bak ze even aan in olijfolie en leg daar de tarbot op.
- Serveer er lauwe basilicumolie gemengd met fijngesneden basilicum bij.
- Opdienen naar keuze : aardappelen, rijst of pasta.
Notes
Tip : De tarbot kan vervangen worden door zeewolf. Olijfolie verwarmen tot 50 °C en langzaam laten afkoelen. Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.