Vissoep
Porties 10
Ingredienten
- 1/2 bot prei
- 1/2 selder witte
- 300 g wortelen
- 300 g uien
- 2 dopjes saffraan
- 2 teentjes look
- 4 l visfumet
- 200 g lotte
- 200 g garnalen grijze
- 200 g zalm
- 5 tomaten stooftomaten
- 1/2 stokbrood
- 2 dl witte wijn
- 2 dl olijfolie extra vierge
Instructies
- Snijd de prei, de selder, de wortelen en de uien in julienne.
- Stoof deze aan in olijfolie en voeg er het dopje saffraan en de fijngesnipperde look aan toe.
- Emondeer de tomaten, verwijder de pitten en hak zeer fijn.
- Voeg dit aan de groenten toe en bevochtig vervolgens met de visfumet en de witte wijn. Laat gedurende 30 minuten sudderen.
- Bereid ondertussen de rouille: snipper de look zeer fijn en vermeng met broodkruim, olijfolie, saffraan en een beetje soepvocht.
- Rooster de sneetjes stokbrood.
- Versnijd de zalm en de lotte in 10 kleine stukjes en gaar deze eventjes in de soep.
- Leg de zalm en de lotte, samen met de garnalen per portie in een bord en overgiet met soep.