Hapje: Studie rondom een oester

Geglaceerde oester

De oesters uit de schelp halen en enkele keren reinigen in eigen sap (reinigen met water doet de oester aan smaak en mineralen verliezen!) dat telkens weer gefilterd werd.  De oesters bewaren in de koelkast.  Het oestervocht tot de helft reduceren en ook dezelfde hoeveelheid room inkoken.  Het oestervocht aan de room toevoegen.  De schelpen reinigen, de oester inleggen en bevochtigen met een soeplepel oesterroomsaus.

Oester à la rose

Haal de oesters uit de schelp en reinig zoals hierboven is vermeld.  Vermeng het vocht met een weinig rode wijnazijn, olijfolie en fijngesnipperde en gespoelde sjalot.  Besprenkel de oesters telkens met een soeplepeltje vocht.

Oester natuur

Open de oester à la minute en serveer met citroen en verse peper ‘du moulin’.

Opmerking:  Oesters worden steeds op schilferijs gepresenteerd en ze worden NOOIT gekruid met gemalen peper uit het potje.