Ga terug Email Link
Afdrukken

Tomatensoep met mozarella en basilicum

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 1 blik tomaten gepelde
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 mozzarella
  • 2 blokjes bouillon groente
  • 1 ui rode
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes basilicum verse of 3 theelepels gedroogde
  • 1 l water
  • chilipeper Gemalen of cayennepeper

Instructies

  • Snijd de ui en pers de knoflookjes uit in flink wat olijfolie in de soeppan op laag vuur. Wacht tot de ui een beetje glazig wordt.
  • Voeg het blik gepelde tomaten toe en het vuur mag iets hoger. 2. Voeg het blikje tomatenpuree toe
  • Voeg langzaam de helft van het gekookt water toe waarin 2 bouillonblokjes zijn opgenomen
  • Voeg de helft van de basilicum toe en laat het allemaal even 5 minuten pruttelen (heb je meer tijd, laat de soep dan op laag vuur nog wat langer pruttelen)
  • Snijd ondertussen de mozzarella in heel kleine blokjes
  • Kneus de overgebleven basilicum even in je hand (zo gaan de kruiden lekker extra geuren) en snijd deze in hele kleine reepjes om zo de soep mee te garneren.
  • Zet de staafmixer in de soep en mix deze tot een vloeibaar geheel
  • Voeg nu eventueel nog meer van de bouillon toe, afhankelijk van hoe stevig je de soep wilt hebben
  • Maak op smaak door een beetje peper, zout en chili- of cayennepeper toe te voegen. Proef zelf wat je lekker vind.
  • Pas als je de soep in de kom schenkt voeg je wat mozzarellastukjes en basilicum toe, de mozzarella smelt niet en geeft hierdoor een heerlijke bite