Minnestronesoep
Porties 20
Ingredienten
- 2 prei
- 2 uien kleine
- 1/4 Knolselder
- 2 raapjes
- 2 Wortelen
- 2 aardappelen
- 100 g spek mager
- 4 blaadjes groene kool
- 2 teentjes look
- 4 l gevogeltefond
- 100 g spaghetti
- 100 g erwten
- 100 g Boontjes groene
- 100 g boter
- 3 tomaten
- 20 g peterselie
- 100 g gruyère of parmezaanse kaas
- 100 g tomatenpuree
Instructies
- De prei, knolselder, rapen en wortelen in brunoise snijden en de uien fijn hakken.
- Het magere spek in reepjes snijden en blancheren en in een kommetje bewaren.
- De groene koolbladeren in julienne snijden en de knoflookteentjes hakken.
- De aardappelen in paysanne snijden en afzonderlijk in een kommetje met koud water bewaren.
- De groene boontjes reinigen en in brunoise snijden.
- De gesneden groenten laten sueren of uitzweten, vervolgens bevochtigen met gevogeltefond en kruiden met peper, zout en tomatenpuree.
- 30 minuten laten koken onder gesloten deksel.
- Ondertussen de spaghetti breken en afzonderlijk op zijn Engels gaar koken.
- De tomaten emonderen en concasseren.
Notities
De minestrone in een soepterrine gieten en afwerken met spaghetti, tomaat en grof gehakte peterselie (afzonderlijk een kommetje met gemalen kaas opdienen).