Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen
Porties
4
pers
Ingredienten
2
kippenfilets
of billen
500
g
aardappel.
zoete
3
uien
2
teentjes
knoflook
stukje
gember
1
koffielepel
paprikapoeder.
1
theelepel
komijn
1/2
theelepel
kaneel
gemalen
1/2
l
tomaten
gepelde
1
l
Kippenbouillon
pezo
peterselie
Platte als garnituur, het liefst niet hakken maar fijn ciseleren
Instructies
De kip gaarkoken in de bouillon samen met de kruiden. De fijngesneden gewassen groenten op een zacht vuurtje garen
Het vlees eruit nemen en in brokjes snijden als garnituur bij de soep
De soep mixen en af smaken
Indien de groenten mooi klein gesneden zijn hoeft men deze niet te mixen
Notities
Op dienen in een warme kom met als garnituur de kippenblokjes en de fijn versnipperde platte peterselie